Expend4bles (2023, ohj. Scott Waugh, Jason Statham, Megan Fox, Dolph Lundgren)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana scented, 15.10.2023.

  1. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 997
    Saadut tykkäykset:
    265
    [​IMG]
    https://www.imdb.com/title/tt3291150/
    "Kaikilla aseilla varustettuina Expendables on maailman viimeinen puolustuslinja ja joukkue, joka kutsutaan, kun kaikki muut vaihtoehdot ovat poissa." IMDB

    No joo, tämäkin sarja jo edennyt neljänteen osaan. Odotukset olivat melko alhaalla, koska eivät edelliset osatkaan mitään päätähuimaavaa menoa ole olleet. Ihmetykseksi leffa sisälsi todella tökerän näköistä cgi-efektiä että, huhhuijaa. Liekö kesätyöntekijät päässeet tietokoneen ääreen? No pääosista sentään löytyy ihan mukiinmenevää näyttelyä, tai ainakin suht pitkiä elokuvauria, että leffa saa hieman edes nostetta ja erottuu edes hitusen perusmassasta. Juoni oli ohut, kunhan jokin syy keksitty, miksi pitää paukutella ja tappaa ties kuinka monta vihulaista. 2/5.
     
  2. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Radiossa sanottiin että niin järkyttävän huono että melkein jo hyvä. No onhan siinä Fox.
     
    KILLPATRICK ja scented tykkäävät tästä.
  3. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 316
    Saadut tykkäykset:
    604
    Olihan tämä huono. Ja miks ihmeessä pitää tehdä tämmöinen porukkaleffa, jos Statham on ainoa kellä on keksitty mitään tekemistä. Meni aasian ihmeet Jaa ja Uwaiskin ihan hukkaan. Kai ne kuitenkin rahaa saivat, koska leffan budjettia ei voi muuten kyllä ymmärtää. Tosi halvan näköinen pätkä. Kyllähän tämän silti ihan vaivatta katseli.

    Leffassa oli myös aika kyseenalaista huumoria.
    Stallonen näyttelemä Barney käytännössä murhaa tyypin joka ilmeisesti oli ihan rehdisti voittanut häneltä sormuksen. Lopussa sitten Stathamin kanssa höröttävät tämän kohtalolle.

    **
     
  4. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 250
    Saadut tykkäykset:
    1 045
    Elokuvia syntyy ilman sielua nykyään järkyttäviä määriä ja suunta on enenevässä määrin surkeampaan päin. Piinallisen puuduttavana se välittyy esimerkin kaltaisten sekä kuvallisessa kökköydessä että näyttelijöiden ala-arvoisina roolisuorituksina, jotka näyttäisi livenneen kadotukseen täysin ideaköyhien kierrätysten imiessä tyhjäksi myös lajityypin potentiaalin joita katsoessa vituttaa niin, että mieli tekee potkia pikkulapsia.

    Expend4bles on pohjanoteeraus kaikilla olemassa olevilla tasoilla, ja kerrassaan uskomaton elämysretki kyvyttömien ja henkiseen limboon juuttuneiden elokuvantekijöiden ihmeelliseen maailmaan. Siitä on vaikea löytää mitään omaa, ja itsekseen kasaan kuihtuva sisällöttömyys vaikuttaakin lähinnä tunnelmatupakan tupruttelun tuloksena ulostetulta improvisaation sivutuotteelta, kolmesta kreditoidusta käsikirjoittajasta huolimatta. Ruma digikuvaus ja kohtauksesta riippuen ylidramatisoidut valaistukset yhdessä lajityypille ominaisen (joskin ajoittain tavanomaistakin sekavamman) salamaleikkauksen sarjatulen ohella lyö tuotantoon huolimattoman halpuuden leiman, kangistaen olemattomia peruskonventioita entisestään.

    Katsojien rationaalisille kyvyille koko kestonsa edestä keskisormea osoittelevan juonenkuljetuksen katsominen kokonaan kelaamatta on lähes mahdoton urakka, siinä missä yritys olla nauramatta koko typeryydelle, joka lopputekstien vihdoin rullatessa on helppo todeta olevan mitäänsanomattoman merkityksetön pökäle vailla pienintäkään elokuvallista arvoa. Tarina ja maailma on (ylös)skaalattu ennemminkin kovimpien Stallone-fanien tarpeisiin, jotka varmasti kastelevat housunsa siitäkin huolimatta, että muilla näyttelijöillä vaikuttaa olevan käynnissä lähinnä kaljaveto siitä, kuka osaa laukoa lastentarhatason "vitsejä" kaikkein ärsyttävimmällä tavalla. Yllätyksettömästi leffa, jonka taso toimintakohtauksineen on kotivideosta seuraava, tuottaa lähinnä samankaltaista hämmentävää nautintoa kuin minkä tahansa valtion televisioidun lakiesityskierroksen seuraaminen, joka äityy nyrkkitappeluksi. Tekijät, jotka mielellään määräisi välittömästi huumetestiin, tuntuu kärsineen vakavasta hapenpuutteesta houraillessaan häpeällisen käsikirjoituksensa kimpussa.

    Silmien pyörittelyltä ei säästy edes julisteisiin lätkäisty iskulause (They'll Die When They're Dead ), mikä morsettaa lähes mielenterveyttä horjuttavasti viestejä mahdollisesta jatko-osasta – oliko tämä sittenkään tässä? – joka suorastaan pakottaa tulikuumaan suihkuun nyrkillinen teräsvillaa seurana. Kansikuva kertoo elokuvasta periaatteessa kaiken olennaisen, eikä epämiellyttävän mitättömyyden ja vähäisten roska-arvojen pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä. Paskan saa pyytämättäkin...
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 515
    Saadut tykkäykset:
    1 230
    Tavallaan todella ikävää, että monen hieno ura näin Bruce Willistellään.
    Olihan jo pari ensimmäistä Expendables leffaa aika karmeata, vaikka kuinka yritti 80-luvun silmillä katsella. Sitä mietti, että onhan muutama niistä vanhoistakin nykyisin hapokasta katsottavaa, joten ehkä nämäkin menevät samoilla silmillä. Kolmas oli jo sellainen pökäle, että tuskin katson uudestaan.