PDA

Siirry lukemaan sivun täysversiota: : 1920x1080 tietokonekuva ei mahdu Full HD telkkariin kokonaan



olle
11.05.2010, 15:08
Mistä johtuu seuraava ongelma. Tietokone jossa tarkkuutena 1920x1080 eli Full HD yhdistetään HDMI-johdolla uuteen Full HD LCD telkkariin, mutta kuva ei näykään kokonaan telkkarissa, osa työpöytäkuvasta ei mahdu näytölle? Sekä Windows 7 että NVIDIA:n ikkunat näyttävät että koneessa on valittu todellakin 1920x1080p kuva ja telkkari näyttää hyvin Blu-rayt ja tietokonepelit.
Kannettavan tietokoneen oma Full HD-näyttö ja toinen Full HD tietokonenäyttö näyttävät kuvan oikein ilman säätöjä.

NVIDIA:ssa on kohta josta voi pysty- ja vaakakuvaa suurentaa ja pienetää, niin että koko työpöytäkuva näkyy telkussa, mutta vääristääkö tämä kuvaa, eli antaako silloin pikselintarkkaa kuvaa?

Onko joku tietokoneen vai telkkarin säätö metsässä?

nmi
11.05.2010, 15:20
Kytke TV:stä overscan pois.

x_jmt_x
11.05.2010, 15:43
Tahtoo sanoa, että muistona analogi-ajasta televisiot pääsääntöisesti rajaavat kuvaa hieman siten, että äärilaidoista osa jää kuvan ulkopuolelle (overscan). Kyseessä on todennäköisesti tämä.

Etsi näyttöasetus, mistä sen saa pois. Sonyssa muistaakseni 'Kuvatila: täysi' tjsp., muista malleista en tiedä. Jos kerrot televisiosi mallin, niin joku saattaa tietää missä ko. asetus piileskelee (jos et itse löydä).

Thrasheri
11.05.2010, 19:28
Itellä autto ku vaihdoin television asetuksista kuvatilan 1x1 pixel tjsp.

olle
12.05.2010, 18:55
Tahtoo sanoa, että muistona analogi-ajasta televisiot pääsääntöisesti rajaavat kuvaa hieman siten, että äärilaidoista osa jää kuvan ulkopuolelle (overscan). Kyseessä on todennäköisesti tämä.

Etsi näyttöasetus, mistä sen saa pois. Sonyssa muistaakseni 'Kuvatila: täysi' tjsp., muista malleista en tiedä. Jos kerrot televisiosi mallin, niin joku saattaa tietää missä ko. asetus piileskelee (jos et itse löydä).
Samsung C6745.

anaboksi
15.05.2010, 01:04
Samsung C6745.
Öh... C6745?

Tarkoittanet jotain näistä?
UE32C6745SS
UE37C6745SS
UE40C6745SS
UE46C6745SS

Mallinumeron keskeltä poimittu merkkijono ei yleensä ole kovin hyvä tunniste ;)

Käyttöohjetta lukemalla sopivalta kuulostava asetus näyttäisi löytyvän suomen kielisien läpyskän sivulta 19:

Kuvavalinnat -> Koko:
"Mukautettu ruutu: Näyttää koko kuvan typistämättömässä muodossa HDMI- (720p / 1080i/ 1080p) tai komponenttisignaalia (1080i / 1080p) vastaanotettaessa"

kaarlos
15.05.2010, 11:02
Katsoin, että kyseessä näyttää olevan nVidian ohjain, joten en mene vannomaan miten asiat heidän leirissään menevät. Joka tapauksessa ATI:n näytönohjaimissa on oletuksena underscan maksimissaan, jolloin kuva näkyy alle ruudun kokoisena. Kannattanee tarkistaa onko nVidialla joku vastaava asetus, mutta toiseen suuntaan.

Vastaavasti TV:n asetuksista tulee valita joku 'pixel perfect' -moodi päälle - omassa Samsungissani tämä kulkee nimellä Just Scan.

lmfmis
16.05.2010, 10:41
Joka tapauksessa ATI:n näytönohjaimissa on oletuksena underscan maksimissaan, jolloin kuva näkyy alle ruudun kokoisena.

Juu, täälläkin on ATIn ohjain ja underscan tekee surureunat työpöydän ympärille...

Mutta mutta kun catalystissä ei ole tuolle säätöä tuon TV monitorin osalta? (löytyy kyllä PC monitorille...)

Onko tuohon jokin työkalu/asetus jossain muualla?

P.Kosunen
16.05.2010, 13:57
Mutta mutta kun catalystissä ei ole tuolle säätöä tuon TV monitorin osalta?

http://www.dvdplaza.fi/forums/showpost.php?p=1332682&postcount=6

anaboksi
19.05.2010, 00:04
Juu, täälläkin on ATIn ohjain ja underscan tekee surureunat työpöydän ympärille...

Mutta mutta kun catalystissä ei ole tuolle säätöä tuon TV monitorin osalta? (löytyy kyllä PC monitorille...)

Onko tuohon jokin työkalu/asetus jossain muualla?
Uudessa ATI Control Centerissä se on piilotettu vähän turhan hyvin.

Aloita valitsemalla yläkulman valikosta Desktops & Displays
Klikkaa punaisen nuolen osoittamaa pientä kolmiota ja valitse Configure...
Valitse Scaling Options -välilehti ja siirrä liukusäädin ihan oikeaan laitaan
OK

http://www.dvdplaza.fi/forums/attachment.php?attachmentid=12172&d=1274216597
http://www.dvdplaza.fi/forums/attachment.php?attachmentid=12173&d=1274216606
http://www.dvdplaza.fi/forums/attachment.php?attachmentid=12174&d=1274216615

KMS
19.05.2010, 10:41
Valitse Scaling Options -välilehti ja siirrä liukusäädin ihan oikeaan laitaan


Minulla ruutu täyttyy 1920*1080 resolla muistaakseni niin, että overscan ei ole aivan minimissä/nollassa, sama ATIN ohjelmisto käytössä. Pitäisikö kuvan sopia prikulleen FullHD-töllöön nimenomaan tuolla nolla-asennolla, ja vääristyykö kuva jotenkin, jos asento on jokin muu?

noeikujoo
19.05.2010, 11:00
Minulla ruutu täyttyy 1920*1080 resolla muistaakseni niin, että overscan ei ole aivan minimissä/nollassa, sama ATIN ohjelmisto käytössä. Pitäisikö kuvan sopia prikulleen FullHD-töllöön nimenomaan tuolla nolla-asennolla, ja vääristyykö kuva jotenkin, jos asento on jokin muu?
Nolla-asennolla kuva tulee ulos kokonaan täydellä 1920x1080 resolla ja sen pitäisi sopia silloin prikulleen Full HD-töllöön, jos se vaan osaa näyttää koko 1920x1080-kuvan. Eli liukusäädin vaan ensin nollaan ja siiten tv:n asetuksilla kuva kohdalleen.

lmfmis
19.05.2010, 12:26
Mutta mutta kun catalystissä ei ole tuolle säätöä tuon TV monitorin osalta? (löytyy kyllä PC monitorille...)



Aahhh. Catlyst tekee temput: kun näyttö on klooni, on underscan saatavissa vain primäärinäytölle ja ei vaikuta klooninäyttöön. Kun on extend my desktop, niin silloin underscan säätö puree...

D'oh

KMS
19.05.2010, 13:58
Nolla-asennolla kuva tulee ulos kokonaan täydellä 1920x1080 resolla ja sen pitäisi sopia silloin prikulleen Full HD-töllöön, jos se vaan osaa näyttää koko 1920x1080-kuvan. Eli liukusäädin vaan ensin nollaan ja siiten tv:n asetuksilla kuva kohdalleen.

Mitä tarkoitat "tv:n asetuksilla kuva kohdalleen", ylipäätään kuvasäätöjä (kontrasti yms.), vai jotain muuta?

Täytyy tsekata tuo overscan palkin asento, jahka pääsee kotia. Tv kyllä osaa tuon 1920*2080 näyttää, olen ainakin täysin ällikällä lyöty, mikäli ei osaisi.

nmi
19.05.2010, 14:08
Mitä tarkoitat "tv:n asetuksilla kuva kohdalleen", ylipäätään kuvasäätöjä (kontrasti yms.), vai jotain muuta?
Siis kuvakoon säätöjä, eli TV pitää saada "pixel perfect" -tilaan ja overscan pois päältä, jotta kuvaa ei skaalata. Käytä vaikka jotain testikuvaa (http://archive.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?postid=680509) säätöjen tarkistamiseen.

noeikujoo
19.05.2010, 14:17
TV:n manuaali käteen ja sieltä katsot kuvasuhde/kuvakoko-valinnat. Omassa Samsungissa (LE40B535-malli) 1920x1080 kuva näkyy "pixel perfect", kun kaukosäätimen p.size-napista valitsee kuvakooksi "Screen fit".

Lainaus käyttöohjekirjasta:

Screen Fit
: Use the function to see the full image without any cut-off when HDMI (720p / 1080i / 1080p) or Component (1080i/ 1080p) signals are input.

KMS
19.05.2010, 14:52
TV:n manuaali käteen ja sieltä katsot kuvasuhde/kuvakoko-valinnat. Omassa Samsungissa (LE40B535-malli) 1920x1080 kuva näkyy "pixel perfect", kun kaukosäätimen p.size-napista valitsee kuvakooksi "Screen fit".

Lainaus käyttöohjekirjasta:

Jep, thanks! Samsung itselläni myös, kyseinen kuvasuhde sieltä muistaakseni löytyy.

mirc0n
25.05.2010, 14:35
Kuvavalinnat -> Koko:
"Mukautettu ruutu: Näyttää koko kuvan typistämättömässä muodossa HDMI- (720p / 1080i/ 1080p) tai komponenttisignaalia (1080i / 1080p) vastaanotettaessa"

Jep, tuo auttaa. Täällä C7705

KMS
27.05.2010, 18:38
Jep, thanks! Samsung itselläni myös, kyseinen kuvasuhde sieltä muistaakseni löytyy.

Jep, löytyihän se sieltä, ja kyseisellä töllön asetuksella overscanin sai asetettua nollaan.

ripa59
30.06.2010, 17:30
minulla sama ongelma mutta telkkuna 46B8050 ,ei vaan löydä ratkaisua

anaboksi
30.06.2010, 22:59
minulla sama ongelma mutta telkkuna 46B8050 ,ei vaan löydä ratkaisua
Koita etsiä tv:n pdf-muotoisesta käyttöoppaasta (http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/200905/20090525183936125/BN68-01996C-00L05-0427.pdf) jotain tässä ketjussa mainittuja avainsanoja, kuten screen fit, mukautettu ruutu, over scan, under scan 1080 jne. Etsisin muuten itse, mutta tuo liki 90 megainen järkäle valuu niin hitaasti, että en jaksa odottaa paria tuntia vain tällaisen asian takia.

ZED
13.12.2010, 21:42
Eipä ihan heti löytynyt tarvittavaa asetusta juuri hankkimastani Samsungin LE40C535 -töllöstä, mutta tämä threadi auttoi kummasti.

Eli:kuvavalinnat > koko > mukautettu ruutu.

Olinkin jo hieman ihmeissäni kun FullHD resoluutiolla Windowsin työpöytä näytti aika sutulta...

xJBEZx
14.01.2011, 06:24
Eipä ihan heti löytynyt tarvittavaa asetusta juuri hankkimastani Samsungin LE40C535 -töllöstä, mutta tämä threadi auttoi kummasti.

Eli:kuvavalinnat > koko > mukautettu ruutu.

Itsellä on Samsungin LE40C535 liitettynä iMacciin ja P.Size näppäintä painamalla tv vaihtaa vain 16:9 ja 4:3 tilojen välillä. Ja kun menee Kuvavalinnat - koko-kohtaan niin sielläkin on vaihtoehtoina vain nuo samat. Mukautettu ruutu näkyy siellä mutta sitä ei voi valita. Ohjekirjatkin hukassa prkl!
Olisko täällä apuja antaa jollakin?