PDA

Siirry lukemaan sivun täysversiota: : Vainoharhaisuuttako?



Jalppe
02.07.2006, 00:38
Eilen kirjautuessani sisään koneelleni näytön oikeaan alakulmaan ilmestyi varoitus jonka mukaan palomuuria ei oltu kytketty päälle, kummissani tarkistin asian tietoturvakeskuksesta ja kuten olin odottanutkin palomuuri oli päällä. Varmuudeksi päätin tarkistaa C aseman virusten varalta kuitenkaan löytämättä mitään. Ainut poikkeavuus(?) oli tarkastusraportin (jota luin ensimmäistä kertaa) lopussa oleva ilmoitus muutamasta tiedostosta joita ei pystytty avaamaan, onko tämä merkityksellistä? Toinen poikkeavuus tuli vastaani eheyttäessäni C asemaa; suoritettuaan eheytyksen järjestelmä antoi ilmoituksen tiedostoista joita ei pystytty siirtämään. Tällaista ilmoitusta en ole ennen saanut. Onko mahdollista että näillä asioilla olisi jokin yhteys ja/tai että koneeseeni olisi onnistunut luikertelemaan jokin kieroutunut virus?

By the way, mikä on käynnistyslohko?

Stormy
02.07.2006, 10:51
Käynnistyslohko on Master Boot Record, lue tuolta: http://en.wikipedia.org/wiki/Mbr

Se, että joitain tiedostoja ei saada skannattua on melko normaalia, esim. virusskanneri ei välttämättä pysty skannata itseään tai joitain muita tiedostoja jotka on varattu/lukittu.

Se ettei levyneheytys pysty siirtämään joitain tiedostoja ei tarkoita mitään erikoista, todennäköisesti koskee samoja tiedostoja. Antoiko virusskannerisi listan niistä tiedostoista?

Loppupelissä en olisi kovin huolissani, kunhan virussurmasi on ajan tasalla. Tietenkin jos vielä haluat varmistella niin aja vaikka AdAware ja Spybotti läpi, ne voi löytää jotain pikkupahiksia mitä ei virussurmat tunnista.

Jalppe
09.07.2006, 21:38
Kiitos, mutta mistä tuollaisen AdAwaren tai SpyBotin saa?

j0sku
09.07.2006, 21:41
Kiitos, mutta mistä tuollaisen AdAwaren tai SpyBotin saa?

Google on kova sana. :rolleyes:
http://www.lavasoft.de/finnish/software/adaware/
http://www.safer-networking.org/en/download/

Jalppe
10.07.2006, 14:22
Latasin AdAwaren ja hyvin näyttäisi toimivan. Critical objecteja löytyi sievoiset 316. Onko mahdollista että AdAwaren vaaralliseksi luokittelemia tiedostoja poistaessa voisi mennä jotain tietokoneen toimimisen kannalta tärkeitä tiedostoja (tai muita tiedostoja joita ohjelma vainm luulee vaarallisiksi) vai voiko kaikki AdAwaren löytämät vaaralliset tiedostot heittää huoletta kankkulan kaivoon?

Jalppe
10.07.2006, 14:22
Latasin AdAwaren ja hyvin näyttäisi toimivan. Critical objecteja löytyi sievoiset 316. Onko mahdollista että AdAwaren vaaralliseksi luokittelemia tiedostoja poistaessa voisi mennä jotain tietokoneen toimimisen kannalta tärkeitä tiedostoja (tai muita tiedostoja joita ohjelma vainm luulee vaarallisiksi) vai voiko kaikki AdAwaren löytämät vaaralliset tiedostot heittää huoletta kankkulan kaivoon?

Jalppe
10.07.2006, 14:23
Latasin AdAwaren ja hyvin näyttäisi toimivan. Critical objecteja löytyi sievoiset 316. Onko mahdollista että AdAwaren vaaralliseksi luokittelemia tiedostoja poistaessa voisi mennä jotain tietokoneen toimimisen kannalta tärkeitä tiedostoja (tai muita tiedostoja joita ohjelma vainm luulee vaarallisiksi) vai voiko kaikki AdAwaren löytämät vaaralliset tiedostot heittää huoletta kankkulan kaivoon?

Jalppe
10.07.2006, 14:23
Latasin AdAwaren ja hyvin näyttäisi toimivan. Critical objecteja löytyi sievoiset 316. Onko mahdollista että AdAwaren vaaralliseksi luokittelemia tiedostoja poistaessa voisi mennä jotain tietokoneen toimimisen kannalta tärkeitä tiedostoja (tai muita tiedostoja joita ohjelma vainm luulee vaarallisiksi) vai voiko kaikki AdAwaren löytämät vaaralliset tiedostot heittää huoletta kankkulan kaivoon?

Jalppe
10.07.2006, 14:24
Latasin AdAwaren ja hyvin näyttäisi toimivan. Critical objecteja löytyi sievoiset 316. Onko mahdollista että AdAwaren vaaralliseksi luokittelemia tiedostoja poistaessa voisi mennä jotain tietokoneen toimimisen kannalta tärkeitä tiedostoja (tai muita tiedostoja joita ohjelma vainm luulee vaarallisiksi) vai voiko kaikki AdAwaren löytämät vaaralliset tiedostot heittää huoletta kankkulan kaivoon?

houm_thiätör
10.07.2006, 14:29
Uhhuh, kyllä se vähän vähempikin toisto olisi riittänyt.

Ei ole minulla koskaan Ad-Aware poistanut mitään kriittistä, mutta kannattaahan ne tiedostot vilkaista läpi ettei näy mitään graduja tai lomavalokuvia joukossa.

Mutta tosiaan, kyllä sillä aika huoletta voi poistella, en ole kuullut että muillekaan olisi temppuja tehnyt.

[FIN]travolta
10.07.2006, 16:29
Tuo on ihan normaalia, että ko. ilmoitus vilahtaa konetta käynnistettäessä, virustutka/palomuuri ei aina ehdi käynnistyä heti, jolloin tietoturvakeskus ilmoittelee asiasta.

Adware/spybot voi tosiaankin poistaa myös tärkeitä tiedostoja/ohjelmia. Käy lista läpi, ja laita tiedostot karanteeniin, josta voit ne tarvittaessa palauttaa.

Jalppe
10.07.2006, 16:41
Kone rupesi jumittamaan juuri kun olin lisäämässä tuota edellistä pätkää ja niitä näköjään tuli muutama ylimääräinen.

nepa
10.07.2006, 16:53
Joskus Spybot on meikäläiseltä poistanyt F-Secure Anti-viruksen päivitysohjelman (tjsp.) tiedostoja. Aikaa siitä on kyllä jo toista vuotta, joten voi olla, että nykyään toimii oikein.

Jalppe
12.07.2006, 12:29
Tässä on lista AdAwaren löytämistä uhista:

MRU list (28 objects total)
Tracking cookie (4 objects total)
Adware.GAIN.Dashbar (objects total)
GAIN (22 objects total)
Lop (3 objects total)
Adware.P2PNetworking (1 object total)
Cydoor (1 object total)

Mitkä näistä kannattaisi eliminoida?

j0sku
12.07.2006, 12:44
Tässä on lista AdAwaren löytämistä uhista:

MRU list (28 objects total)
Tracking cookie (4 objects total)
Adware.GAIN.Dashbar (objects total)
GAIN (22 objects total)
Lop (3 objects total)
Adware.P2PNetworking (1 object total)
Cydoor (1 object total)

Mitkä näistä kannattaisi eliminoida?

Kaikki...MRU list ei nyt ole niin pakollinen.

Jalppe
12.07.2006, 15:03
Ei siis ole vaaraa että poistaisin jotain sellaista jonka poistaminen on haitallista
?

j0sku
12.07.2006, 15:08
Ei siis ole vaaraa että poistaisin jotain sellaista jonka poistaminen on haitallista
?

No kyllä nuo kaikki vahvasti vaikuttavat haittamoskalta. Itse laittaisin huoletta meneen. Olen käyttänyt Spybottia ja AD-Awarea vaikka kuinka kauan eikä mitään ongelmia ole ikinä ollut.