PDA

Siirry lukemaan sivun täysversiota: : Wlan ei toimi, apua?



tn62634
28.12.2005, 00:39
Moi! Auttaisikos joku viisaampi?

Joulupukki toi HP:n kannettavan tietokoneen, jossa on sisäänrakennettu WLAN-systeemi. Ajattelin, että olisi kiva surffailla netissä vaikka olohuoneen sohvalla. Gigantin setä sanoi, että heidän myymällään Netgear WGR614 -reitittimellä se onnistuisi. No ostinpa sen ja menin asentelemaan...

Asunnossani on kiinteä TOAS-verkko. Asentelin ohjeiden mukaan, vaikka niissä puhuttiinkn koko ajan modeemista, mutta oletin kiinteän verkon sopivan modeemi-sanan tilalle. Nyt en pääse nettiin kyseisellä systeemillä, mutta yhteys koneen ja reitittimen välillä pelaa erinomaisesti. Missähän vika voisi olla?

IP-osoitteeksi Windowsissa laitoin Langaton verkkoyhteys 2 -kohtaan samat kuin Lähiverkkoyhteys-asetuksinkin. Silloin kone herjaa kahdesta samasta IP:stä, mutta muuttamalla Lähiverkkoyhteys-asetuksiin jonkun muun saa herjan poistumaan. Lisäksi Windowsin Verkkoyhteydet-osiossa on vielä jokin 1394-yhteys sekä Bluetooth Network. Reitittimen asetuskohtiin web-pohjaisella sivulla laitoin saman IP:n kuin Langaton verkkoyhteys 2 -osioon.

Ei ole hajuakaan asiasta mitä nyt pitäisi tehdä ja alkaa usko mennä. Auttaisiko joku asiasta tietävä, kiitos. :hitme:

Mika
28.12.2005, 00:53
Kokeileppa niin, että laitat Netgeariin WAN-kohtaan (tai vastaavaan) nuo lähiverkko-asetukset (eli jos on jokin kiinteä IP-osoite, nimipalvelimet yms) / anna sen hakea osoitteet DHCP:llä jos TOAS:lla käyttää DHCP:tä ja sitten läppäriin verkkoasetuksiin että se käyttää DHCP:tä. Missään tapauksessa älä käytä samaa IP:tä sekä reitittimessä, että PC:ssä vaan Netgear antaa sitten NAT IP-osoitteen läppärille DHCP:n avulla joka on joko 192.168.x.x tai 10.0.x.x -pohjainen.

tn62634
28.12.2005, 02:16
Kiitos. Laitoin Netgeariin kiinteän IP-osoitteeni, mutta vielä jää mysteeriksi mikä pitäisi Windowsin päässä olla IP:nä. Selvästikin se on muotoa 192.168.x.x, mutta Netgearista ei minulle selvinnyt se tarkemmin.

Tällä hetkellä netti toimii kun laitoin osoitteeksi 198.168.1.x ja Netgearin persuksesta lähtee ulosmenolittimestä verkkokaapeli läppärille. Mutta taas se varmasti lopettaa toiminnan kun nykäisen kyseisen kaapelin irti.

EDIT: Kaapelin irroitettua yhteys ei enää toiminut, mutta takaisin laitettua toimi taas. Eli tällä hetkellä laite toimii langallisen verkon tavoin ja kun kaapelin irroittaa Windowsin Verkkoyhteydet -kohdassa Lähiverkkoyhteys katkeaa, mutta Langaton Verkkoyhteys 2 pysyy päällä.

Mika
28.12.2005, 19:01
Onko läppärissä siis dhcp-käytössä? Ei tarvitse arvuutella / tietää edes mitä ip:tä Netgear läppärille antaa.

Kokeile siis ->

Start -> Connect to -> Show all connections
Valitse se Wireless Connection oikealla hiirinäppäimellä ja valitse Properties
Klikkaa kohdassa Internet Protocol (TCP/IP) ja valitse Properties siitä painikkeesta.

Lukeeko siellä General välilehdessä kummassakin kohtaa (IP sekä DNS) Obtain automatically?

Motoman
07.02.2006, 14:29
Ongelmaa pukkaa täälläkin.
Ostin Gigantista Jensen merkkiset Wlan lähettimen ja USB-mötikän läppärin kylkeen. Sen verran vanha masiina, ettei sisäänrakennettua WLANia ole.
Ihan newbiena väsäilin asetukset, salaukset sun muut sisään ja homma lähti toimimaan ihan nätisti.
Kantavuuskin statuksella erinomainen ympäri talon. Sitten kertaallen kone kiinni ja illalla uudestaan auki. Ei yhdistä.
Ruudun alareuna kertoo "muunnetaan verkkotunnusta www......com"
ja kone ilmoittaa "osoitetta www.....com ei löydy".
Jotain asetuksia kävin hämmentämässä ja yllättäen yhteys lähti taas pelaamaan.
Eilen sitten taas kone auki ja sama juttu. Tällä kertaa en saanut yhteyttä elpymään parin tunnin ähellykselläkään.
Soittelin elisan tukeen ja jotain siltauksia kimpassa väsäiltiin, mutta eipä tuokaan auttanut. Netti peuhaa ihan nätisti, kun laittaa modeemilta letkun kiinni koneeseen, mutta tuo langaton yhteys vaan muuntaa verkkotunnusta ja mitään ei tapahdu.

Osaisko joku antaa vinkkiä mistä lähden vikaa etsimään ja miten??
Vaikka jonkun verran tietokoneitten kanssa touhuankin, niin tuo tekninen puoli on aika hakusissa.

Mika
07.02.2006, 14:53
Kerrotko hieman tarkemin mitä asetuksia on siis käytössä?
Elisan kuten muidenkin adsl-operaattoreiden kohdalla käytäntö on normaalitilanteessa sama:

1) adsl-modeemista kaapeli kiinni tukiaseman WAN-liittimeen
2) konffataan tukiasema noukkimaan osoitteet automaattisesti (dhcp / dynamic tai vastaavalla nimellä oleva asetus siis)
3) PC:ssä wlan-kortti asennetaan niin, että myös se hakee osoitteet DHCP:llä

Perusvaiheessa ei ehkä kannata vielä "sählätä" salausten kanssa.
Eli konffataan ensin yhteydet toimimaan ja kun ne toimivat niin sitten heti salaukset (mahdollisimman tiukat) otetaan käyttöön (tietysti jos on tuttu juttu / tutut laitteet niin sitten kannattaa jo asennusvaiheessa laittaa salaukset päälle, mutta jos ei ole ihan varma mitä on tekemässä niin sitten kannattaa mennä askel kerrallaan).

Jos netti ei tahdo toimia niin tarkista ensin toimiiko wlan eli onko koneen ja tukiaseman välillä toimiva yhteys.
Jos on niin sitten loggaa tuohon tukiasemaan ja katso onko se saanut IP-osoitteet?

Onko käyttöjärjestelmä Windows?
Jos on niin käytätkö wlan-kortin omaa softaa vai annatko windowsin hakea wlania?
Näkeekö softa / windosin wlan langattomia verkkoja?

Motoman
08.02.2006, 07:41
Ihan ensin kiitokset nopeasta avuntarjonnasta!


Vermeitten asennukset meni juuri tuossa järjestyksessä. Ensin sain yhteydet pelaamaan ja sitten salaus (WEP) päälle. Senkin jälkeen yhteys siis pelasi jonkun aikaa moitteettomasti. WLAN pelaa koko ajan, eli yhteys on päällä ja signaali "erinomainen". IP-osoitteena suoraan modeemilta 10..jotain ja tukiasemalla pidempi enmuistamikäalkuinen. Juuri tuossa tukiaseman IP:n tunnistamisessa minusta tuntuisi jotain häikkää olevan. Korjaus toimintokaan ei siihen purrut. Käyttis on Win xp ja käytössä wlan:in oma softa. Wintoosan autohaku ei tuntunut sitä löytävän??? Verkkoja näkyy.

Pähkäilen asiaa tänä ehtoona lisää jahka töiltä ehdin.

pede
08.02.2006, 09:09
näyttää siltä että joku profiilin säästämien on jäänyt tekemättä, jos joudut joka kerta avatessa säätämään.

Motoman
14.02.2006, 07:37
Siirtymiseni ihmeelliseen langattomaan maailmaan päättyi eilen Jensen kilkkeitten palauttamiseen, kiitos 30 päivän palautusoikeuden. En siis saanut niitä kaikesta säätämisestä huolimatta, vai sen takia, pelaamaan kunnolla missään vaiheessa. Roikutaan nyt toistaiseksi langoilla, pysyy ainakin yhteys päällä.

Tomppa-
14.02.2006, 08:05
Jensen ei ainakaan nimellään pääse vakuuttamaan ketään. Kannattaa ihan alusta alkaen käyttää kunnollisia laitteita, niin ei pääse v-käyrä liian suuriin lukemiin. Useinhan näissä käy niin, että ensin ostetaan huonot vehkeet halvalla, ja vasta sitten kunnolliset kun huomataan ettei kaikki oikein toimikaan. Minä jätin tuon ensimmäisen vaiheen kokonaan pois ja olen tyytyväinen Buffalon omistaja :) Voin suositella samaa muillekin.

Motoman
15.02.2006, 16:32
Näinhän tuo taitaa olla.
Samaan aikaan oli eräs toinenkin henkilö palauttamassa samaa härpäkettä.

ElvisThePelvis
15.02.2006, 18:22
Jensen ei ainakaan nimellään pääse vakuuttamaan ketään. Kannattaa ihan alusta alkaen käyttää kunnollisia laitteita, niin ei pääse v-käyrä liian suuriin lukemiin. Useinhan näissä käy niin, että ensin ostetaan huonot vehkeet halvalla, ja vasta sitten kunnolliset kun huomataan ettei kaikki oikein toimikaan. Minä jätin tuon ensimmäisen vaiheen kokonaan pois ja olen tyytyväinen Buffalon omistaja :) Voin suositella samaa muillekin.

Niin, samaa mieltä minäkin olen, joskin ei kai Buffalokaan mikään kallis merkki ole... Itsekin olen Buffalon langattomien laitteiden onnellinen omistaja, ja kaikki on pelannut lähes moitteitta (no aluksi oli jotain pientä säätämistä, mutta ei mitään ylivoimaista). Kaksi suurinta syytä miksi valitsin Buffalon olivat 1) Laite oli testivoittaja alan lehdissä 2) laitteessa oli se AOSS-ominaisuus (asetukset valmiiksi napin painalluksella). Ainakin viime vuonna näytti siltä, että Linksysin laitteet ovat painaneet Buffalon ohi (tai näin ainakin muutamassa ulkomaisen julkaisun testissä oli) (ja niissäkin on kuulemma AOSS:ää vastaava ominaisuus) mutta kyllä minä siltikin vielä Buffalon valitsisin...

Kyllähän ne asetukset saa kuntoon ilman noita AOSS:n tapaisia systeemejä, mutta ainakin itse olen näissä nettiasetuksien säätämisessä aika untuvikko. Kyllä mulle on pari kertaa neuvottu, että "se IP-osoite menee sinne, ja tuosta etsit sen DHCP-kohdan" mutta siis se on helpommin sanottu kuin tehty, jos ei tiedä tarkalleen mistä näitä kaikkia etsitään. Siksi monesti tekis mieli sanoa näille "eksperteille", että lisäkysymykset sun muut vaivaamiset välttää kun käyttää sitä untuvikoille hyväksi koettua neuvomiskeinoa, eli ihan 1. ensin klikkaat tonne 2. sitten tonne 3. ja sitten tonne... Eikä niin, että heitetään ilmaan kaiken maailman lyhennetermejä, ja sitten oletetaan, että nämä neuvonkysyjät tietävät välittömästi missä muodossa ja mistä ne löytyvät...

Eli mä voin kyllä suositella Buffalon laitteita niiden helppokäyttöisyyden takia. Varmasti voi löytää parempiakin laitteita tai laitteita, jotka maksavat vähemmän, mutta jos ei ole tieto-taitoa tällä alueella, niin eikös se säästä aika paljon hermoja ja vaivaa, jos hommaa laitteet, jotka ovat lähes automaattisesti itsensä-asentavia. Ja näille "eksperteille" vielä, että en nyt tässä sano, että manuaalisesti asetusten teko olisi aivan ylivoimaista ja kun sen kerran tekee, niin varmasti osaa sen tehdä uudelleenkin, mutta meille untuvikoille, jotka emme välttämättä tiedä kauheasti näistä nettilyhennetermeistä, niin asia saattaa tuntua ylivoimaselta. Kyllähän mäkin koitin manuaalisesti yhdistää IBM-Centrinon sisäistä Wlania Buffalon purkkiin, mutta enpä onnistunut, ja Buffalon ohjekirja (netti/fyysinen) ei paljon auta siinä. No onneksi AOSS:llä onnistui...

deadstar
21.02.2006, 09:35
Laitanpa tähän triidiin oman ongelmani kanssa, eli nyt on kaverillani wlan tukiasema ja kannettava jossa wlan usbtikku. Verkko toimii muuten hyvin mutta en saa millään salausta(WEP) toimimaan, pitääkö salausavain määritellä tukiaseman asetuksiin myös vai riittääkö se että sen pistää tietokoneen verkon asetuksiin? Nyt verkon asetuksissa näkyy että verkko toimii mutta on keltainen kolmio koneen ja tukiaseman välissä.Tukiasema on merkiltään ZyXEL prestige 660 H/HW.

deadstar
21.02.2006, 09:57
Laitanpa tähän triidiin oman ongelmani kanssa, eli nyt on kaverillani wlan tukiasema ja kannettava jossa wlan usbtikku. Verkko toimii muuten hyvin mutta en saa millään salausta(WEP) toimimaan, pitääkö salausavain määritellä tukiaseman asetuksiin myös vai riittääkö se että sen pistää tietokoneen verkon asetuksiin? Nyt verkon asetuksissa näkyy että verkko toimii mutta on keltainen kolmio koneen ja tukiaseman välissä.Tukiasema on merkiltään ZyXEL prestige 660 H/HW.

Tuli vaan mieleen että riittäisikö se tietoturvaan että määrittäisi purkkiin vain mac-osoitteen jolla vain pääsee verkkoon, eli silloinhan ei muut pääsisi sen kautta verkkoa käyttämään?

terje
21.02.2006, 13:37
Tuli vaan mieleen että riittäisikö se tietoturvaan että määrittäisi purkkiin vain mac-osoitteen jolla vain pääsee verkkoon, eli silloinhan ei muut pääsisi sen kautta verkkoa käyttämään?Asiansa osaavalta kaverilta menee pari sekuntia oman WLAN-korttinsa MAC-osoitteen vaihtoon. Eli hän ensin kuuntelee hetken yhteyttäsi selvittääksesi sinun MAC-osoitteesi ja ottaa sen osoitteen sitten itse käyttöön.

deadstar
22.02.2006, 12:14
Laitanpa tähän triidiin oman ongelmani kanssa, eli nyt on kaverillani wlan tukiasema ja kannettava jossa wlan usbtikku. Verkko toimii muuten hyvin mutta en saa millään salausta(WEP) toimimaan, pitääkö salausavain määritellä tukiaseman asetuksiin myös vai riittääkö se että sen pistää tietokoneen verkon asetuksiin? Nyt verkon asetuksissa näkyy että verkko toimii mutta on keltainen kolmio koneen ja tukiaseman välissä.Tukiasema on merkiltään ZyXEL prestige 660 H/HW.
Sain toimimaan kun itse vähän aikaa kikkailin, ohjeet neuvo ihan päinvastaista(ylläri:hitme: ) eli siinä piti syöttää se avain purkkiin, sen jälkeen tallentaa purkin asetukset jonka jälkeen se muutti sen avaimen "oikeaksi" sitten taas yhteys purkkiin,copypastella avain sitten koneen verkon asetuksiin ja alko toimimaan. Ohjeissa luki tyyliin "syötä avain purkin & verkon" asetuksiin :p

Simplicitas
11.03.2008, 16:09
Wanha threadi, mutten halunnut uuttakaan laittaa. Eli itsellä ongelma on seuraavanlainen. Laitteistona on A-Linkin ADSL mokkula jossa WLAN reititin. NAT päällä ja WPA salaus ja purkki jakaa 10.0.0.x IP:t kotiverkon laitteille, joita ovat ACERin kannettava sisäänrakennetulla WLANilla, PS3 ja pöytäkone, jossa RALINK (?) WLAN PCI-kortti. Yhdistelmä toimii täysin moitteetta ilman
tuota pöytäkonetta.. kun sen yhdistää verkkooon, niin homma toimii vähän aikaa, mutta sitten pöytäkone menttää yhteyden ja samalla myös kannettavan ja PS3:n yhteydet menetetään. Onko siis kyseessä ainoastaan yhteensopivuus ongelma, ja selviän vaihtamalla pöytäkoneen WLAN kortin :confused:? Eihän se kustanna kuin pari kymppiä, mutten haluaisi nähdä turhaa vaivaa... Ehdotuksia??

arattu
12.04.2008, 00:26
Heitetään samaa osastoo.. Yhtäkkiä lopetti reititin toimimasta, netgearin kaapeli modeemi josta menee piuha netgearin reitittimelle, netti toimii kun laitan modeemista suoraa jollekkin koneelle mutta kun laitan reititttimen kautta niin ei pysty yhdistään vaikka reitittimessäkin kaikki valot palaa normaalisti enkä mihinkään ole koskenut. Koitin asentaa reitittimen uudestaan mutta eipä auta. Jollain usein samanlaista ongelmaa?

Maverick
12.04.2008, 00:44
Yhtäkkiä lopetti reititin toimimasta, netgearin kaapeli modeemi josta menee piuha netgearin reitittimelle, netti toimii kun laitan modeemista suoraa jollekkin koneelle mutta kun laitan reititttimen kautta niin ei pysty yhdistään vaikka reitittimessäkin kaikki valot palaa normaalisti enkä mihinkään ole koskenut. Koitin asentaa reitittimen uudestaan mutta eipä auta.

Kuulostaa siltä, että reititin on sanonut sopimuksensa irti.Takuuvaihtoa tai uutta reititintä kehiin.

Jos reititintä uusimaan lähdet, suosittelen Buffalo WHR-HP-G54:sta.On esittänyt junan saniteettitilan kaltaista toimintaa vuosi toisensa jälkeen, eikä hinta budjettia huimaa.

ElvisThePelvis
12.04.2008, 01:18
Jos reititintä uusimaan lähdet, suosittelen Buffalo WHR-HP-G54:sta.On esittänyt junan saniteettitilan kaltaista toimintaa vuosi toisensa jälkeen, eikä hinta budjettia huimaa.

Voin yhtyä tähän suositukseen; hyvin on minullakin se pelannut. :)

arattu
15.04.2008, 16:27
Joo vikahan siinä oli, vaihtoivat uuteen.