Mies, joka rakasti järjestystä (2015) (Hannes Holm)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 08.01.2016.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    59-vuotias Ove on korttelin äkäinen järjestyksenpitäjä. Ove on syrjäytetty asumisoikeusyhdistyksen puheenjohtajan pallilta jo vuosia sitten, mutta siitä hän viis veisaa. Vanha äkäpussi ei titteleitä kaipaa pitäessään naapurustossa yllä rautaista kuria.

    Siitä, kun viimeisillään raskaana oleva Parvaneh muuttaa perheineen vastapäiseen rivitalohuoneistoon ja muuttokuorman kuski pakittaa heti alkuunsa kärryllään Oven postilaatikon kumoon, alkaa hauska ja sydäntälämmittävä tarina takkuisesta kissasta, odottamattomasta ystävyydestä ja rakkaudesta, joka on niin vahva että vain kuolema tuntuu ainoalta mahdolliselta ratkaisulta.
    Ove tietää, kuinka asioiden kuuluu olla. Asiat nyt vaan kuuluvat oikeille paikoilleen ja lähimmäistä pitää auttaa.

    Mies, joka rakasti järjestystä on draamakomedia odottamattomasta ystävyydestä, rakkaudesta ja kunnollisten työkalujen tärkeydestä. Elokuva perustuu Fredrik Backmanin samannimiseen menestysromaaniin.

    Ensi-ilta Suomessa 08.01.2016
     
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 381
    Saadut tykkäykset:
    225
    Mies, joka rakasti järjestystä (En man som heter Ove) on menestynyt Ruotsissa, ja Rolf Lassgård sai ansaitusti parhaan miespääosan Guldbagge-palkinnon.

    Mies, joka rakasti järjestystä yhdistää onnistuneella tavalla tragediaa ja komediaa, ja katsojalle avautuu vähitellen näkymä kokonaiseen ihmiselämään. Ove on erittäin jämpti mies ja kaikki muut ihmiset ovat ”idioter”. Odottamattomat käänteet kuitenkin paljastavat, että kärttyisällä miehellä on suuri sydän.

    Ohjaus on sujuvaa, ja mieleen tulevat viime vuosilta sellaiset elokuvat kuin Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi ja Whatever Works.

    4½/5

    Kun astuin teatterisaliin, osoittautui, etten (taas kerran) kuulunut elokuvan keskeisimpään ydinkohderyhmään: sali oli täynnä ruotsinkielisiä tanttoja. Men en skitbra film!