Fist of Jesus (2012)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 03.06.2015.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    226
    [​IMG]

    Kun elokuvaa mainostetaan lauseilla ”Braindead meets Life of Brian” ja ”Kavahda Kristuksen nyrkkiä!” ja tarina kertoo Jeesuksesta taistelemassa zombeja vastaan, niin tällainen teos on pakko nähdä, oli laatu sitten mitä hyvänsä.

    David Muñozin ja Adrián Cardonan lyhytelokuva Fist of Jesus (2012) on häpeilemätön pienen budjetin genrehupailu, joka sijoittuu Uuden testamentin aikaan. Jeesus saa kuulla, että hänen ystävänsä Lasarus on kuollut, ja hän lähtee opetuslapsensa Juudas Iskariotin kanssa herättämään ystäväänsä takaisin elämään. ”Minä olen ylösnousemus ja elämä; joka uskoo minuun, se elää, vaikka olisi kuollut”, hän julistaa ja lähtee itsevarmana matkaan.

    Koska kysymys on Jeesuksen ensimmäisestä vainajanherättämisestä, ei toimenpide kuitenkaan suju aivan kuin Strömsössä.

    Lasarus kyllä virkoaa kuolleista, mutta hänestä on tullut zombi, ja Jeesus tajuaa, että paikalta on paettava heti. Lasarus kuitenkin ehtii purra kyläläisiä ja roomalaisia sotilaita ja näistä tulee hetkessä verenjanoisia zombilaumoja.

    Jeesusta ja Juudasta jahtaavat nyt fariselalais-zombit, roomalais-zombit ja cowboy-zombit (sic!), ja he joutuvat taistelemaan henkensä edestä. Aseina he käyttävät kaloja (sic!), aluksi kampeloita ja sitten miekkavalasta, ja lopulta Jeesus alkaa niittää zombeja ristillä. (Tätä ei voi kuvitella — se on nähtävä!) Vapahtajamme paljastuu melko hurmehenkiseksi profeetaksi.

    Juudas puolestaan osoittaa tiettyä itsemurha-alttiutta, ja Jeesus joutuu herättämään hänet pari kertaa eloon.
    Koko tarina on niin järjetön ja niin pöljä, että siihen ei voi suhtautua vakavasti, vaan elokuva hymyilyttää vielä seuraavana päivänä. Tätä voi syystäkin verrata Monty Pythonin huumoriin. Tarinaa ei ole pituudella pilattu (lyhyestä virsi kaunis?), ja se keskittyy zombilaumojen lahtaamiseen — tarjolla on puhdasveristä splatteria, telokuva vailla tolkkua. Efektit ovat niin yliampuvia ja niin kömpelöitä, ettei niille voi kuin nauraa.

    Asiaan kuuluu paitsi oheistuotteita myös kuvitteellinen jatko-osa Once Upon a Time in Jerusalem, jossa Meidän Herramme ja Juudas Iskariot saavat vastaansa Mad Max -zombeja ja na’vi-zombeja ja miekkavalas vaihtuu haulikkoon. On kuin Alejandro Jodorowsky olisi ohjannut elokuvan Cowboys vs. Aliens.

    Tätä elokuvaa on vaikea arvostella. Zombitarinoiden kökköyttä on korostettu omalaatuisella ja tarkoituksellisen kömpelöllä huumorilla, joka miellyttänee vain pitemmälle ehtineitä.

    2½/5

    Illusionin julkaisemalla BD:llä on mukana taustadokumentti, poistettuja kohtauksia ja epäonnistuneita ottoja ja trailereita. Puutteena voi pitää sitä, että alkuperäinen espanjankielinen ääniraita on vain DTS-HD MA 2.0 mutta saksankielinen dubbaus on 5.1-kanavainen. Tekstitys on vain saksaksi.

    Muutama kuvanäyte itävaltalaisesta BD:stä:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    Jatko-osan traileri (318 MB) — Full HD
     
    Viimeksi muokattu: 10.05.2017