Visit, The (2015) (M. Night Shyamalan / Kathryn Hahn, Deanna Dunagan, Peter Mcrobbie, Ed Oxenbould, Olivia Dejonge)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 28.04.2015.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    M. Night Shyamalan palaa juurilleen hänen uudessa The Visit -elokuvassa kun hän kertoo kauhistuttavan tarinan sisaruksista, jotka lähetetään isovanhempiensa luokse Pennsylvaniassa sijaitsevalle maatilalle viikon mittaiselle reissulle. Toinen heistä juomaa, että vanha pariskunta on sekaantunut johonkin hämärään ja heidän mahdollisuutensa palata takaisin heikkenevät päivä päivältä.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 11.09.2015)
     
  2. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Näköjään Shyamalan on myös lähtenyt tähän found footage "trendiin" mukaan. Näitä saa tehtyä halvalla ($5 miljoonaa) ja joskus tuotot suhteutettuna budjettiin ovat megamaalisia. Ei tuo traileri nyt niin pahalta näyttänyt.
     
    Viimeksi muokattu: 28.04.2015
  3. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    Näytti joo hyvältä. Siinä ne kehut

    Matkitaan paranormal activityä (en suostu kirjoittaan isolla), vähän Psychoa, vähän sitä sun tätä aina saduista lähtien.

    Takuuvarmojen kalkkunoiden mies on palannut! Lähtökohdat voisivat tarjota ihan pätevääkin kauhuttelua Strangersien tapaan, siis voisivat. Ikävä kyllä tämäkin kuten kaikki muutkin sössitään ylenaikaiseen sekoiluun ja "actioniin"

    M Might SMMhhyalanianilta vielä uupuu se hyvä leffa (Lady in the water näkemättä, Villagea en jaksanut kärsiä)

    PS Mikan hassu esittely ei varsinaisesta paranna osakkeita
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2015
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Traileri koostuu suureksi osaksi (jopa liikaa) elokuvan intensiivisistä kohtauksista, joten nähtäväksi jää, millä tyylillä "suvantokohdat" on kuvattu ja millainen visuaalinen leima leffalla lopulta on. Hitaammaksi leikattu elokuva saadaan näyttämään neuroottiselta trailerissa parin sekunnin pätkien takia.

    Se on etu, että saadaan tehtyä halvalla. Rahoittajat eivät ole hengittämässä niskaan vaatimuksineen. Ohjaajan on helpompi toteuttaa omat visionsa.
     
  5. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Ohjaajan CV on kyllä kovin epätasainen, toivottavasti tämä nyt onnistuisi..positiivisia odotuksia tämä traileri aiheuttaa.
     
  6. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Vanhukset ovat yllättävän alihyödynnetty kauhuelokuvien voimavara. Iäkkäät ihmiset ovat per se kammottavia: puhuvat sekavasti, haisevat kummalle, virtsaavat lattialle, köpöttelevät kuin hidastetut zombit, kirjoittelevat äärettömän pitkäpiimäisiä muistelmia ja tarjoilevat kamalia pikkuleipiä, joita ei voi syödä, koska keskellä on pyöreä läiskä inhottavaa punaista hilloa, joka tarttuu hampaisiin ja vihloo eikä lähde millään irti. Jos näette vanhuksen, paetkaa ennen kuin hän saa keksipaketin auki!

    Tuohon kammottavaan seniilisakkiin on jo hyvän aikaa sitten liittynyt myös M. Night Shyamalan, joka joskus Anno Dazumal oli Hollywoodin lupaava nuori tulokas. Hän on sittemmin tehnyt jännityselokuvia, joissa on jokin sinänsä dramaattinen ja ovela käänne mutta jotka on pilattu kömpelöllä käsikirjoituksella. Tähän lajiin kuuluu myös hänen uusin ohjauksensa The Visit, joka hyödyntää seniorikauhua.

    Elokuvan kaksi vakavinta ongelmaa voidaan mainita heti: kaikki kuvamateriaali on henkilöiden itsensä kuvaamaa, ja päähenkilöt ovat ärsyttävän teennäisiä kakaroita.

    Perheen 13-vuotias poika ja 15-vuotias isosisko ovat lähdössä ensimmäistä kertaa isovanhempiensa luo. Sisko aikoo tehdä matkasta dokumenttielokuvan. Äiti oli aikoinaan katkaissut välinsä isovanhempiin, mutta nyt on liennytyksen aika.

    Lapset saapuvat isovanhempien luo, ja aluksi kaikki sujuu mukavasti, mutta vähitellen isovanhempien käytöksessä alkaa ilmetä yhä oudompia piirteitä, joskin niille löytyy aluksi selitys. Varsinkin mummi säntäilee öisin pitkin pimeää taloa kuin kissa pistoksissa ja raapii ovia. Vanhukset ikään kuin dementoituvat silmissä, eivätkä lapset usko kestävänsä viikkoa mummolassa.

    Tarinan yllätyskäänne on se, että vanhukset eivät olekaan lasten isovanhempia vaan karanneita mielisairaalapotilaita, jotka olivat tappaneet oikeat isovanhemmat (ruumiit löytyvät kellarista), koska halusivat kerrankin kokea isovanhemmuuden auvoa. He aikovat lopuksi surmata myös lapset, mutta tämä epäonnistuu.

    Juonessa olisi ollut aineksia hyytäväänkin kauhutarinaan, mutta se, että kaiken kuvamateriaalin täytyy tallentua lasten omiin kameroihin, vaikuttaa väkinäiseltä ja toimintakohtauksissa epäuskottavalta ratkaisulta. Tällaisia tuotoksia on nähty jo liikaa, harmi kyllä.

    1½/5

    Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-50) on kohtuullisen hyvä kuvanlaatu, koska kuvaukset on kuitenkin tehty laatukameralla, sekä pari dokumenttia ja poistettuja kohtauksia. Muutama kuvanäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]