Vice (2015) (Brian A. Miller / Bruce Willis, Thomas Jane, Ambyr Childers, Johnathon Schaech, Bryan Greenberg, Charlotte Kirk, Tyler J. Olson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 03.12.2014.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Julian Michaels (Bruce Willis) on suunnitellut täydellisimmän lomanviettopaikan "Vicen", jossa kaikki on mahdollista ja asiakkaat voivat elää heidän villeimpiään fantasioitaan. Keinomaailmaa täydentävät asukkaat, jotka näyttävät, ajattelevat ja tuntevat kuten ihmisetkin. Kun eräs keinoihmisistä (Ambyr Childers) tulee tietoiseksi itsestään niin hän pakenee ja huomaa olevansa keskellä Julianin palkkatappajien ja poliisin - joka haluaa keinolla millä hyvänsä sulke Vicen - välistä taistelua.


    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 16.01.2015)
     
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Mitäs jos kuvitellaan sellainen tekoälyrobotti, joka tuleekin tietoiseksi itsestään? Onko moista kuunaan nähty tieteiselokuvain historiassa?

    Brian A. Millerin Vice on kehno, lapsellinen ja epäuskottava jäljittelytuotos. Tausta-asetelma voisi olla sosiaalikriittisesti kiinnostava: Kaupungissa on usean korttelin laajuinen huvittelualue ”Vice”, jossa saa tehdä mitä lystää, esimerkiksi raiskata, pahoinpidellä ja murhata ihmisennäköisiä robotteja, useimmat kauniita nuoria naisia. (Donald Trump varmaankin viihtyisi.) Yöllä huvittelualue siivotaan ja robotit kunnostetaan seuraavaa päivää varten. Roboteilla on jonkinasteinen tietoisuus (niin kuin Blade Runnerin replikanteilla), mutta niiden muistit nollataan joka yö, ja ne alkavat joka aamun samalla tavoin niin kuin elokuvassa Päiväni murmelina.

    Miespääosassa on Thomas Janen esittämä renttumainen poliisi Roy, joka ei pidä Vice-huvipuistosta, koska hänen mielestään alueen estoton touhuilu rappeuttaa ihmisten moraalia ja ihmiset alkavat tehdä väkivalta- ja henkirikoksia myös huvialueen ulkopuolella. Hän soisi koko Vicen suljettavan.

    Vice-huvipuistoa johtaa Julian Michaels (Bruce Willis).

    Elokuvassa tapahtuu kaikenlaista, mutta se on halvanomainen ja tylsä. Robotti Kelly (Ambyr Childers) nimittäin tulee tietoiseksi olemuksestaan, ja paljastuu, että hänet on
    muotoiltu Vice-puiston toisen suunnittelijan Evanin (Bryan Greenberg) vaimovainajan näköiseksi. Michaels oli pakottanut Evanin ulos yhtiöstä. Kelly pakenee Evanin luo, ja he aikovat tuhota Vicen ja paeta Saint Helenalle. Roy seuraa perässä ja ampuu pistoolilla pari yksityistä SWAT-iskuryhmää tuosta vain hengiltä.

    Myös viimeinen otto jää täysin käsittämättömäksi: Julian Michaels on itsekin robotti. Höh?

    Vice on huonoimpia tieteistoimintaelokuvia mitä olen aikoihin nähnyt; siinä vain kierrätetään lajityypin kliseitä, joita on käsitelty taitavammin ja syvällisemmin monissa muissa elokuvissa (Blade Runner, Ex Machina, jopa I, Robot) ja TV-sarjoissa (ruotsalaisten Äkta människor). Edes Bruce Willisin osallistuminen ei enää ole laadun tae. Poliisi Roy on samanlainen epämiellyttävä retku kuin Antti Reinin Jussi Vares.

    ½/5

    Scanboxin blu-ray (BD-25) löytyi Anttilan konkurssipesästä halvalla (2,49 €), mutta televisio tuntuu yhä likaiselta. Muutama kuvänäyte:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 709
    Saadut tykkäykset:
    354
    Tämähän on ihan Westworldia.