Gone Girl (2014) (David Fincher / Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 15.04.2014.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    David Fincherin (mm. Girl with the Dragon Tattoo, Fight Club) ohjaama elokuva Gillian Flynnin menestysjännäristä "Kiltti tyttö", joka on paitsi kylmäävä trilleri myös ironinen ja viiltävä kuvaus nykyaikaisesta avioliitosta.

    Kuinka hyvin tunnet puolisosi? Nick Dunne (Ben Affleck) ilmoittaa viidentenä hääpäivänään kauniin vaimonsa Amyn (Rosamund Pike) kadonneen. Poliisin ja jatkuvasti kasvavan mediahuomion puristuksissa Nickin rakentama kuva auvoisesta avioliitosta alkaa rakoilla. Pian hänen lukuisat valheensa ja outo käytöksensä saavat kaikki kysymään saman synkän kysymyksen: tappoiko Nick Dunne vaimonsa?

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 03.10.2014 (USA:ssa 03.10.2014)
     
  2. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 527
    Saadut tykkäykset:
    91
    Kyllä Fincher osaa, eikä Affleckistakaan keksi pahaa sanottavaa tässä roolissaan. Rosamund Pike ihastuttaa poikkeuksena sääntöön, jonka mukaan Bond-tyttö ei voi enää saada ainuttakaan kunnon roolia tai päästä menestyselokuviin. Tällä naisella niitä on nyt jo ainakin kaksi.

    Paljon tässä oli yllättäviä käänteitä ja ajassa hypittiin ees ja taas, mutta homma pysyi kasassa kuin ei mitään. Pidin todella paljon myös siitä, että loppuratkaisusta ei ollut aavistustakaan, vaikka miten pitkälle elokuvaa mentiin.

    Trent Reznorin soundtrack voisi olla ihan siisti hankinta. Gone Girlille 4/5.
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 717
    Saadut tykkäykset:
    354
    Hieno elokuva ja tyylipuhdas suoritus, selvästi parasta Fincheriä sitten Zodiacin. Voi vain ihailla, kuinka vaivattomasti elokuva rullaa tapahtumillaan vaikka kestoa on kaksi ja puoli tuntia. Tyhjiä hetkiä ei oikeastaan ollut, vaan tarinan käänteet ja alati kasaantuvat kerrokset pitävät touhun kiinnostavana ja juonen liikkeessä loppuun asti. Näkökulmat vaihtavat muotoaan katsojan silmien edessä ja katoamistrillerinä alkava elokuva kasvaa koko ajan joksikin suuremmaksi, ilman että katsojalla on mitään hajua mistä tässä oikeasti onkaan kyse. Tästä ei todellakaan kannata lukea liikaa etukäteen.
     
  4. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    2 000
    Saadut tykkäykset:
    266
    Olihan tämä melkoinen raina! Ei tämä ihan top of the notchia ollu, mutta aika korkealle osuttiin. Juonesta ei tosiaan kannata tietää mitään, kuten Mookid kertoilikin jo edellä. Parasta tässä leffassa olikin juonen yllätyksellisyys. Jos miinusta haetaan, niin pituuttahan tällä on, että ei ihan väsyneenä tai huonolla mielialalla kannata mennä katsomaan. No ehkä toinen miinus on Afflekin Beni. Benin katse ei kerro välillä mitään, ihan kuin katsoisi cgi-hahmoa välillä. Mutta puutteistaan huolimatta tämän muistaa pidemmänkin aikaa...
     
  5. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 388
    Saadut tykkäykset:
    228
    Hyvin tehty, sujuva trilleri. Pitää otteessaan loppuun asti.

    4/5
     
  6. madson

    madson Guest Guest

    Liittynyt:
    06.03.2004
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseäkin häiritsi tuo mutta näin jälkeenpäin ajatellen, kenties mies oli juuri "näyttelijänlahjojensa" takia valittu leffaan. Muistaakseni Argosta Affleck tosin suoruitui hyvin.

    Mielestäni leffan tulevat twistit pohjustettiin pikkuisen liian hyvin ja ne sitten arvasi vähän liian aikaisin, joskin ihan lopussa syntyi pientä jännityksen poikasta.

    Perus trilleri 3/5
     
  7. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Tää oli erittäin hyvä. Affleckin puunaamaisuus iski täysillä, eli rooli oli mainiosti näytelty. Eniten kuitenkin tykkäsin kahdesta sivuosasta, eli etsivä Boneystä sekä Nickin siskosta, Margotista (miten tuo muuten pitäisi kirjoittaa, noin vai jotenkin Margot'sta?). Oli miten oli, molemmat vetivät erittäin hienot suoritukset, ja vaikka Pikekin (todennäköisen) tulevan Oscar-ehdokkuutensa taitaa ansaita, soisin mielellään myös sivuosille tunnustusta.

    Tarinasta nyt en sen enempää kirjoita, mutta otteessaan piti lopputekstien alkuun saakka, ja mielessä tuo on pyörinyt jo pari päivää. Positiivisen vaikutuksen se siis mitä ilmeisemmin teki, ja elokuvan keskeiset teemat ovatkin herättäneet ajatuksia sekä hedelmällistä keskustelua vielä näin pari päivää katsomisen jälkeenkin. Ohjaus taattua Fincheriä, ja äänimaailma taattua Reznor / Ross -osastoa. Kummastakaan ei itselläni mitään valittamista, kun toimii metrisen halon lailla niin toimii, ei mahda mitään.

    Vahva näyttö jälleen kerran, about neljäpuol viidestä.
     
  8. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 104
    Saadut tykkäykset:
    440
    Leffa piti kiinnostuksen yllä alusta loppuun, eikä tuntunut ollenkaan pitkältä vaikka pitkä onkin. Affleckin möllötyskään ei pilannut nautintoa joten täydet pisteet täältä. Mitäpä tästä muuta... kaikki oleellinen ja paljon muutakin lienee jo edellä sanottu.
    5/5
     
  9. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Kirjaa juuri lueskelen (reilu neljännes takana) ja ainakin kirjassa yksi pointteja on se, että aviomies on puunaama eikä tuskaansa näytä eikä kyyneliä valuttele vaikka vaimo onkin kadonnut.
     
  10. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    ^Tähän nimenomaan itse yritin viitata, sekä siihen, mitä Affleck on siviilissä suhteestaan julkisuuteen kertonut. Ne vaivautuneet / spontaanit hymynpilkahdukset lehdistötilaisuuksissa jne. meni täysin nappiin.

    Mainittakoon lisäksi se, että näyttelijänä mulla ei itseasiassa Affleckia vastaan tätänykyä juuri mitään ole, esim. The Townin ja Argon perusteella hallitsee kyllä tarvittaessa laajemmankin ns. emotionaalisen skaalan esittämisen. Tällä kertaa vaan tuo tietynlainen ilmeettymyys oli justiinsa se mitä tarvittiin, ja se myös toimitettiin.
     
  11. Dr. Jacoby

    Dr. Jacoby Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.10.2014
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    3
    Perus aviodraama hyvillä tisseillä.

    4/5
     
  12. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Minäkin arvasin kyllä elokuvan juonen käänteet hieman ennen kuin ne tapahtuivat ja se on harvinaista minulle hyvissä elokuvissa. Mutta silti on kyllä todella hyvä leffa:):):):)
     
  13. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy liittyä ylistyskuoroon, hemmetin hyvä ja sujuva leffa pituudestaan huolimatta. Fincher ei näköjään huonoa elokuvaa saa aikaiseksi.

    Enkä yhtään epäile Affleckin kykyä vetää Batmanin rooliaan tämän jälkeen.
     
  14. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tässäpä oli oivaltavasti yhdistetty kioskikirjamainen tarina osaavaan elokuvantekoon. Affleckin puunaamaisuus kuului asiaan ja Pikeltä hyvää työtä.

    :):):):)
     
  15. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Pitipä ihan teatteriin asti tämä raahautua katsomaan. Jäätävä pätkä, vieläkin vähän hakattu olo. Pituutta oli ehkä ministi turhan paljon mutta toisaalta, yhtään turhaa hetkeä ei elokuvassa ollut.

    4/5
     
  16. Matti77

    Matti77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.03.2014
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    1
    Käyn aika harvoin katsomassa elokuvia tuoreeltaan, mutta kotona niitä on tullut katsottua nykyään lähes joka ilta. Olen ottanut lähes periaatteekseni, että katson isolta screeniltä vain elokuvat, joissa siitä on selvää lisäarvoa. Viimeksi katsoin Guardians of the Galaxy (jonka olisi voinut ohittaa) ja Gravity (joka oli ehdottomasti näkemisen arvoinen).

    Tämä Gone Girl kannatti todellakin katsoa. Alussa ei ollut juurikaan ylimääräistä alustusta ja suunnilleen leffan puolessa välissä tuli tunne, että ei kai tämä ole jo loppumassa, koska juonenkäänteet olivat niin herkullisia. Varsinkaan siitä eteenpäin ei ollut mitään keskittymisongelmia. Yleensä inhoan käänteitä, jotka vetäisevät tylysti maton aiemman juonen alta, mutta tässä niin ei tapahtunut. Osittain tapahtumat olivat epäuskottavia, mutta pidin siitä, että niitä saattoi ennakoida. Ihmettelen vähän sellaista mieltymystä, että tulevien yllätysten arvaaminen olisi huono asia.

    Kommentti juonesta, ei mitään kovin paljastavaa:
    Kummastelen sitä, että aviomies esitettiin syyttömänä jo aivan elokuvan alussa. Mielestäni kokonaisuus olisi ollut vieläkin parempi, jos häntä olisi voinut epäillä syylliseksi. Kyllähän sitäkin elokuvissa tapahtuu, että KAIKKI onkin jotain aivan muuta kuin just näytettiin. Sellainen juurikin on niin ärsyttävää kuin vaan voi olla... Lopusta lisäpisteet. Ei mitään liian tavallista. Tuli jopa mieleen Seitsemän (Se7en).

    IMDb-pisteiksi tuli laitettua 9/10.
     
  17. Kese1

    Kese1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    185
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kirjassa hypittiin aviomiehen ja vaimon näkökulmista kirjoittettujen kappaleiden kesken, ja about kirjan puoliväliin saakka saattoi myös epäillä aviomiestä syylliseksi. Elokuvassa, toki kirjalasit saattavat sumentaa mielipidettä, kyllähän siinäkin annettin mahdollisuus aviomiehen syyllisyyteen, mutta ei niin vahvasti kuin kirjassa.
     
  18. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 769
    Saadut tykkäykset:
    318
    Jestas oli hyvä elokuvan. Ei pettänyt Fincher tälläkään kertaa. Ehdottomasti yksi parhaista. Benikään ei ollu yhtään huono. Rosamund Pike :love:

    5/5
     
  19. krauta

    krauta Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ensimmäiset noin 2h oli hyvä leffa, ehkä 3,5/5, mutta viimeiset 30min pudotti leffan 2/5.

    Minusta ei voi verrata Se7en:iin, siinä kaikki palaset loksahti kohdalleen. Tässä jäi epäuskottavia kysymyksiä auki, kuten miksei poliisit saanut selvillä valvontakameran tallenteista, ettei Amya kidnapattu? Miten Amy tuli raskaaksi? Ja lisäksi tuntuu todella epäuskottavalta, että kaiken tapahtuneen jälkeen, aviomies olisi jatkanut yhteiseloa vaimonsa kanssa. Viimeiset 30min pilasi muuten ihan kelpo leffan
     
  20. Reddington

    Reddington Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    07.08.2014
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    17
    Hankalahan se on leffasta tykätä jos on keskittynyt vaikka kännyn näpräilyyn.

    Amy pölli siltä naapurinrouvalta pissaa.

    Aviomies joutui rakkaan vaimonsa kiristämäksi.

    Loput voit päätellä itse. Tai vaikka katsoa leffan.

    Sattuuhan noita missejä joskus, jos on vaikka tarpeettoman sekavasti tehty teos, mielestäni tässä näin ei kuitenkaan ollut.
    Ei se Se7777777en nyt niin paljon parempi ollut, siitä vittuilu. :D
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2015