Machine, The (2014) (Caradog W. James / Toby Stephens, Caity Lotz, Denis Lawson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 19.03.2014.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Kun kurjistunut maailma on ajautumassa kohti uutta kylmää sotaa jonka kohteena on uusi vihollinen, Englannin puolustusministeriö on juuri saamassa valmiiksi aseen, joka muuttaisi kaiken. Johtavalla tutkijalla Vincent McCarthylla (Toby Stephens) käsissään ratkaisun avain "The Machine" - androidi, jolla on ylivoimaiset fyysiset ja älylliset kyvyt. Kun ohjelmointivirheen seurauksena The Machinen varhainen prototyyppi onnistuu tuhoamaan McCarrthyn laboratorion niin hän palkkaa tekoälyyn erikoistuneen tutkijan Avan (Caity Lotz) auttamaan häntä saamaan The Machinesta irti sen todellisen potentiaalin.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 25.04.2014)
     
  2. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kai tämä yritti olla jotenkin ällylisen scifin edustaja. Ei leffa huono ollut, mutta turhan monta kertaa jo elokuvissakin käsitellyt aiheet tässä olivat esillä, eikä ainakaan minua jaksanut enää aihepiiri kiinnostaa. Pidin kyll äpaljon leffan kerronnasta ja visuaalisesta ilmeestä. Pienieleistä oli. Mutta joo, 1½ tuntia leffa kesti ja tuntui paljon pidemmältä. Että ei ehkä mun leffa, scifi-hörhöt tsekatkoot. 2/5.
     
  3. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 390
    Saadut tykkäykset:
    231
    Caradog W. Jamesin The Machine kuuluu ilmiselvästi samaan sarjaan kuin Ex Machina ja Chappie: aiheena on itsetajuisen tekoälyn synty. The Machine ei erotu näistä mitenkään edukseen, vaan elokuva kärsii kehnosta, jopa lapsellisen asetelmallisesta käsikirjoituksesta. On ilkeä sotateollisuus ja hirvittävän sairas tytär. Tämä on sääli, sillä elokuvassa on tiettyä visuaalista potentiaalia erityisesti Caity Lotzin ansiosta — hän on mainio sekä tekoälytutkijana että androidina. Lisäksi Tom Raybouldin musiikki viittailee tyylikkäästi Vangelisiin ja Blade Runneriin.

    Kohtaus, jossa alaston androiditar tanssii Brittenin musiikin sytyttämänä ja koneisto hehkuu, on hätkähdyttävä. Can’t breathe. Must watch.

    2/5

    Anchor Bayn brittiläisessä blu-rayssa (BD-25) ei ole mitään lisämateriaalia eikä myöskään tekstitystä. Dialogista saa kyllä pääosin selvää. Kotelon takakannessa luvataan ”ladattavaa lisämateriaalia”; osoite on levyn etiketissä. Kuvanlaatu on keskinkertainen, pehmeähkö. Kuvasuhde ei ole 2,35 : 1, joka pakkauksessa luvataan.

    Muutama kuvanäyte:
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 15.11.2015