Filth (2013) (Jon S. Baird / James Mcavoy, Jamie Bell, Imogen Poots)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 07.11.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Jon S. Bairdin (Cass - huligaani, 2008) toinen pitkä elokuva perustuu Irvine "Trainspotting" Welshin romaaniin (suom. Paska, 2001).

    Särmikästä toimintadraamaa ja mustaa komediaa yhdistävä Filth kertoo korruptoituneesta, häiriintyneestä ja läpimädästä skottipoliisista, Bruce Robinsonista. Robinsonin roolissa loistaa itsensä täysillä likoon laittava James McAvoy.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria: selattava | klikattava

    Ensi-ilta Suomessa 15.11.2013
     
  2. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Tämäpä olikin mielenkiintoinen tapaus. Vuoden poliisileffa? Ehkä, ehkä ei, en ole kaikkia nähnyt. Jokatapauksessa leffan tekijät ovat onnistuneet hyvin luomaan saastaisen kuvan päähenkilön elämästä. Vaikka tuntuukin että ovat sortuneet vähän pidättelemään eikä kaikkea saastaa ole haluttu päästää valloilleen. Kirjaa en ole lukenut mutta sellainen fiilis tuli että siinä on varmaan kaikenlaista muutakin kuin mitä leffaan mahtui mukaan... Mustaa komediaa ja synkeää draamaa, siinä tämän leffan perusainekset mainioiden näyttelijöiden lisäksi.

    4/5
     
  3. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Filth on alkoholin, huumeiden, SM-seksin ja psykoosin täyttämä tarina skottipoliisi Bruce Robertsonin (James McAvoy) joulukuusta. Robertson tavoittelee ylennystä ja sen varmistamiseksi alkaa mustamaalata kilpailevia kollegoitaan pois pelistä. Vaimo ja tytär eivät kuulemma tule takaisin, jos ylennys jää saamatta. Tapahtumia mutkistaa raaka murha, jota poliisin on selviteltävä.

    Suoraan sanottuna en olisi osannut odottaa, että McAvoy löytää itsestään näin rajua ja raakaa ilmaisua. Tässä elokuvassa ihmissuhdeongelmaisen poliisimiehen klišee on viety niin äärimmäisyyksiin kuin mahdollista. Meno on ajoin täysin hillitöntä ja mielikuvituksellista. Myös dialogi on melkoisen lennokasta. (Jos piditte elokuvasta Trainspotting, niin pidätte ehkä myös tästä.) Tällaista ei valkokankaalla liian usein näe — tosin jouduin jälkijättöisenä tyytymään blu-rayhin.

    Elokuva on roolitettu loisteliaasti, ja varsinkin Shirley Henderson, Eddie Marsan ja Jim Broadbent tekevät erinomaiset sivuroolit.

    Hyvin hitaasti Robertsonin persoonasta paljastuu piirteitä, joita ei olisi odottanut näkevänsä, ja niiden taustakin avautuu.

    Elokuvamusiikkina soi mm. Daruden ”Sandstorm”. Monipuolinen ja yllättäväkin musiikkiraita.

    4½/5

    Muutama kuvänäyte pohjoismaisesta blu-raysta (Future Film):

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 01.09.2015
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Olipas hauska elokuva. Päähenkilö on kauhea ihminen ja hänellä on ongelmia niin paljon, että loppuratkaisu on ainoa järkevä ja oikea. Mutta matka loppukohtaukseen on hulvaton ja niin ylitseampuva, ettei pahinkaan vannepää voi tästä loukkaantua. Ehkä tällainen kerronta, liittoitellut henkilöhahmot ja hyvin musta huumori ei sovi ihan jokaiselle. Se on heidän ongelmansa. Erinomainen leffa, joka tuskin kestää toista katsomiskertaa. 4/5
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Tarkoitat varmaan että katsoja ei kestä toista katsomiskertaa? :) Kyllähän tämä pitäisi toistekin katsoa, varmasti jotain jäi ekalla kertaa huomaamatta.
     
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Täysi vessa. Kaikki hyvät vitsit näki jo trailerissa, joka muuten antoi täysin väärän kuvan.
     
  7. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Voi olla, ettei katsoja kestä toista kertaa. :) Jotenkin tama on niin yli vedetty, että varmasti muistaa tapahtumat ja hahmot niin hyvin vielä vuosienkin pasta, että ehkä en toiste katso. Saattoi toki jäädä jotain huomaamatta ensimmäisellä kerralla, mutta sen hinnan olen nyt valmis maksamaan.