Europa Report (2013) (Sebastián Cordero / Sharlto Copley, Michael Nyqvist, Christian Camargo)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 20.05.2013.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Europa Report on huikea scifitrilleri Jupiterin kuuhun Europaan suuntaavasta tutkimusryhmästä, joka matkaa sinne tutkimaan mahdollista elämää aurinkokuntamme sisällä.

    Kun miehittämättömät luotaimet osoittavat mahdollisesti, että Europan jäisen pinnan alla saattaisi olla piilossa oleva meri ja sieltä saattaa löytyä yksisoluinen elämänmuoto. Yksityisesti rahoitettu avaruustutkimuslaitos Europa Ventures lähettää kuusi maailman parasta astronauttia vahvistamaan mahdollisen löydöksen ja tutkimaan yhtä mahdollisesti ihmiskunnan merkittävintä löytöä.
    Lähes katastrofaalinen tekninen vika tuhoaa yhteydet maahan ja yksi miehistön jäsen kuolee. Hengissä selvinneet astronautit joutuvat selviytymään pitkän avaruusmatkan psykologisista ja fyysisistä haasteista ja lisäksi löydöstä, joka on merkittävämpi kuin mitä he itse uskaltivatkaan kuvitella.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa - (USA:ssa 27.06.2013)
     
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 389
    Saadut tykkäykset:
    228
    Jos haluaa katsoa jännittävän avaruusaiheisen tieteiselokuvan, ei kannata tarttua Europa Reportiin. Kyseessä on näennäisdokumentaarinen avaruuslentokuvaus à la Apollo 18. Ongelmana ovat kömpelö käsikirjoitus ja pitkästyttävä toteutus.

    On siis tehty epäonninen avaruuslento Europa-kuuhun. Nyt sitä muka puidaan jälkikäteen dokumenttielokuvassa, jossa haastatellaan asiantuntijoita ja rekonstruoidaan tapahtumia aluksen valvontakamera-aineiston perusteella. Lopputulos on niin kaukana Errol Morrisista kuin voi olla. Koko lento on jollakin tapaa epäkiinnostava ja käänteet väkinäisiä. Esimerkiksi heti alussa vihjataan, että yksi miehistön jäsen (kuudesta) on kuollut, mutta vasta 45 minuutin kohdalla näytetään mitä tapahtui — sitä on pitkästyttävää odotella, koska kaikki ”toiminta” on realistisuudestaan huolimatta tyhjänpäiväistä kohkaamista avaruusaluksessa (”psykologisia ja fyysisiä haasteita”) ja kaikki nojaa maneerinomaisesti valvontakameroihin (found footage).

    Epäuskottavalta tuntui sekin, että viestiyhteydet katkesivat kokonaan moneksi kuukaudeksi laiterikon takia ja
    ne saatiin palautettua noin 30 sekuntia ennen aluksen lopullista tuhoa.

    Avaruusnäkymät ovat kohtuullisen uskottavia, ja toisenlaista elokuvaa ne olisivat tukeneet.

    1/5

    Muutama kuvanäyte Future Filmin blu-raysta, jossa on elokuvan lyhyempi versio:
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  3. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Jäsen marlan on edellä turhan kriittinen elokuvaa kohtaan. Ihan hyvin elokuva piti otteessaan, vaikka kieltämättä pieni budjetti näkyi valitussa tavassa kertoa tarina. Epäloogisuuksia ja "halpoja ratkaisuja" elokuvaan oli myös mahdutettu ihan riitävästi, joskaan eipä tuo ole epätavallista scifi-rainoissa. 3/5