The Hole (2009)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana marlan, 03.02.2013.

  1. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 384
    Saadut tykkäykset:
    226
    [​IMG]

    Joe Danten The Hole vaikuttanee voimakkaimmin, jos olet 12-vuotias ja näet elokuvan 3D:nä. Kyseessä on nuorille katsojille suunnattu kauhuelokuva (kiddie horror), joka ei itseeni tehnyt kovin suurta vaikutusta; tosin katsoin sen 2D:nä. Elokuvassa on söpöjä kakaroita sekä äitinä Teri Polo (Perhe on painajainen) ja pakollisena höperönä vanhuksena Bruce Dern (Perintö).

    Äiti muuttaa kahden poikansa kanssa vuokralle omakotitaloon. Kellarin lattian alta löytyy pohjaton onkalo. Luukkua ei olisi kannattanut avata...

    Onkalossa piilee jonkinlainen paha voima, joka pystyy aineellistamaan itse kunkin pahimmat painajaiset. Jos ajattelette Solarista (1972) katsoessanne tätä tuotosta, olette kyllä niin pirun kovia masokisteja, että suosittelen hakeutumista hoitoon.

    Tarinan opetus kuuluu: pitää uskaltaa kohdata pahimmat pelkonsa, niin sillä tavoin ne voittaa!
    Elokuvan säikyttelyefektit eivät ole kovin kauhistuttavia: Stephen Kingiä mutta pienemmällä vaihteella. The Hole vaikuttaa ensi sijassa 3D-efektielokuvalta (vrt. Matka maan keskipisteeseen 3D) ja tarina on toissijainen, joskin sujuvasti kerrottu. Muutamat kiinnostavat kohdat (se kun lopulta mennään alas onkaloon) kannattelevat juuri ja juuri tarinaa loppuun asti.

    2/5

    Amerikkalainen blu-ray (Big Air Studios) kärsii muutamissa kohdissa kuvanlaadun epätasaisuudesta. Pari kuvanäytettä:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Esimerkki digitaalisesta kohinasta:
    [​IMG]
     
  2. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Voi aika hyvin allekirjoittaa aloituskommentit. Katselin 3D-version, joka näytti kyllä ihan hienolta, paljon parempaa kuin keskimäärin. Annetaan piruuttain pelkästään siitä syystä 2,5/5