Suuri puhallus (Now You See Me) (Louis Leterrier / Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson, Melanie Laurent, Isla Fisher,Michael Caine, Morgan

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 17.12.2012.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Ryhmä FBI:n agentteja joutuu kissa-ja-hiiri -leikkiin kun he saavat vastaansa "Neljä Hevosmiestä". Tämä superryhmä on joukko maailman mahtavimpia illiusionisteja. He suorittavat sarjan uskaliaita keikkoja esitystensä aikana ja kohteenaan heillä on korruptoituneet yritysmaailman johtajat. Saaliinsa he antavat yleisölleen ja samalla he pysyvät itse askeleen edellä lakia.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 19.7.2013 (USA:ssa 07.06.2013)
     
    Viimeksi muokattu: 10.06.2013
  2. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jooh, tuli nähtyä. Näissähän on usein mahdollisuus joko huippuleffaan tai sitten pannukakkuun. Nyt kävi näin.

    Caine ja Freeman, sekä heidän pienet keskinäiset tuokionsa. Siinäpä ne positiivisuudet alkaakin olla. Muut näyttelijät tuntuivat esiintyvän pitkälti maneereillaan, ja sivutaikurit jäivät tosi valjuiksi. Pari ihan näppärää hetkeä oli, mutta nekin käytiin läpi rutiininomaisesti ja olihan ne toki melkoisen tutuntuntuisiakin.

    Kyllä oli imdb:n 7,5 "lievästi" yläkanttiin. Imo kuin hutaisten väsätty fantasiakuvaus jenkkien nykytodellisuudesta. Turhaa hätäilyä alusta loppuun jolloin hyviinkään kohtiin ei saanut kunnolla otetta, elokuvan rytmi oli siis liian tasaisen nopea. Toisaalta, oli tässä myös tuoreutta kun asioita ei aivan tavattomasti pyöritelty - muuten olisinkin nukkunut penkkiin kun nyt jo meni puolet leffasta haukotellessa. Laiska käsikirjoitus. Lukemattomia muualta varastettuja juttuja, pahimpana
    ällösentimentaalinen lopun lukkoseinäkohtaus.
    Ja niin,
    kyllä nämä yhden twistin megaloput vaan jaksaa väsyttää. Kävi mielessä ja hylättyä hetkessä kun koko ratkaisu on niin pahasti koko elokuvalta pohjan vievä. Kuvaavaa, etteivät rehellisesti edes yrittäneet selitellä tapahtunutta. Tällaisenaan koko leffa oli yhtä suurta ad hocia. :sleep:
    Kyllä, tämä oli ainakin kohtalaisen kokoinen puhallus. Itsellä meni toki jo alussa hieman maku kun suurta yleisöä höynäytettiin jo ekassa tempussa niin maan perusteellisen selvästi ja sitten vielä
    itse temppu sössittiin! :rolleyes:

    Parasta leffakäynnissä oli söpön ovitytön kohtaaminen kahdesti. Laitetaan siihen nyt vielä puolikas.

    **½
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2013
  3. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tykkäsin TV-sarjasta Kelmien Kerho (Hustle) ja odotukset olivat tämän elokuvan kodhalla, että samantyyppistä veijaritoimintaa, mutta paremmin ja isommin. Eikä Now You See Me tuottanut pettymystä. Nykyajan toimintaelokuvissa synkistely, sadistinen väkivalta, varjot ja kyynisyys ovat kovasti muotia ja tällainen väkivallaton kevyempi toimintaelokuva on mukavaa vaihtelua. Temput olivat sujuvia ja lisäplussaa annan siitä, että heti alussa elokuvan katsojakin pääsee kokemaan olevansa mukana tempussa. Juonessa oli ehkä hieman hoopoja twistejä, mutta ne pysyivät minusta vielä jotenkuten hyppysissä, eikä mihinkän Wild Things - tai Shutter Island -tyyppiseen loppusähläykseen sorruttu - onneksi. Peesaan Cleveriä Freemanin ja Cainen sanailutuokioiden osalta - hienoja hetkiä.

    Elokuvan loppupuoli oli hitaan tuntuinen jäntevään alkuun verrattuna ja loppuhuipennus jäi jossain määrin antikliimaksin maun. Ei tämä täydellinen ole, mutta oikein viihdyttävä. Elokuvassa on potentiaalia telkkarin kestouusintojen kaartiin ja kun tulevina vuosina Now You See Me tulee telkkarista ja se vastaan siellä kanavasurffailun aikana tulee, niin jään varmasti ruudun ääreen katsomaan.
     
    Viimeksi muokattu: 26.07.2013
  4. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 099
    Saadut tykkäykset:
    440
    Telkkarissa ajoittain pyörivät taikureiden showt ei ole koskaan oikein kiinnostaneet (jotain on joskus tullut toki vilkaistua) eikä taikatemput muutenkaan, kun sen tietää ettei ne kuitenkaan oikeasti osaa mitään taikoa, mutta kävin kuitenkin tämän katsomassa. Kun on niin hyvät näytteljätkin. Ja ihan viihdyttävä leffahan tämä on. Ensimmäiset kaksi kolmasosaa leffasta toimii erittäin hyvin, mutta sitten tuntuu että leffan tekijöiltä on päässyt pallo hukkumaan kaiken temppuilun lomassa. Loppuhuipennus on sekavaa sähellystä ja jää sellainen fiilis että se olikin vain harhautus... mutta mikä sitten olisi ollut se oikea temppu josta huomio kiinnitettiin pois, se ei selviä, ehkä siksi ettei sellaista ollut? Kunhan rakennettiin jännitystä loppua kohti ja sitten ei vaan keksitty mitään oikeaa loppuhuipennusta ja todettiin että kai tämä näinkin kelpaa...

    Melanie Laurentista monta plussaa. :love:

    3,5+++/5
     
  5. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 386
    Saadut tykkäykset:
    227
    Viimeaikaisista elokuvista Suuri puhallus rinnastuu ainakin Red Lightsiin: molemmissa on kyse taianomaisista estradinäytöksistä ja huijausten paljastamisesta. Näistä Suuri puhallus on selvästi viihteellisempi ja se on hakenut innoitusta David Copperfieldin tempuista, mutta kumpikaan ei ole täydellisesti onnistunut.

    Suuressa puhalluksessa olisi lähtökohtaisesti ollut aineksia jännittävään ja viihdyttävään toimintaseikkailuun, mutta ne on tietyssä määrin hukattu. Käsikirjoituksen keskeneräisyys ja ohjaajan epävarmuus jäytävät elokuvan toimivuutta. Heti alussa tapahtumia aletaan syytää katsojan silmille ikään kuin ylipaineella, eikä elokuvassa ole varsinaisia suvantokohtia. Onttous koetetaan peittää suurellisella tohinalla. Välillä digitaaliset tehosteet pistävät silmään höttöisyydellään.

    Juoneen jää aukkoja, kun näyttämötempuista vain pieni osa vaivaudutaan selittämään katsojille ja alussa hypätään vuosi eteenpäin.
    Myös loppuratkaisu — Mark Ruffalon hahmo olikin kaiken takana — tuntui jotenkin höttöiseltä käänteeltä.
    Jälleen elokuva, josta olisin halunnut pitää enemmän. Valitettavasti suuri puhallus kohdistui ensi sijassa katsojain lompakoihin.

    2/5
     
    Viimeksi muokattu: 15.06.2016
  6. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 998
    Saadut tykkäykset:
    266
    Voi sanoa, että koko leffa oli yhtä suurta puhallusta...vai pitäisikö sanoa pierua...
     
  7. pasala

    pasala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2005
    Viestejä:
    392
    Saadut tykkäykset:
    5
    Hyvää viihdettä ja hyviä näyttelijöitä. Ainoastaan poliisiparin rakkausjänniteyritelmä ei toiminut kuin alussa, heti New Orleans -jakson jälkeen lähti totaaliseen syöksyyn kohti joen pohjaa. Muuten kokonaisuus pysyi ihan riittävän hyvin käsissä lopputwistiin asti, mutta lopun tapahtumilla ja paljastuksilla kun ei ollut mitään pohjaa eikä mitään vihjeitä jaeltu aiemmin elokuvassa, tuntui koko taikuripoppoon kohtalo täysin hatusta vedetyltä ja laiskalta kirjoittamiselta. Näyttelijöistä ja erittäin viihdyttävästä alkupuoliskosta kuitenkin 3/5.
     
  8. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 601
    Saadut tykkäykset:
    220
    Oikein hyvää viihdettä oli tämä. Ja ehdottomasti. ns. hyvän mielen kepeä leffa. Osa juonen koukeroista oli toki ennalta arvattavia, mutta osa pysyi ainakin itseltäni pimennossa aivan elokuvan loppuminuuteille saakka.Kuva olisi saanut olla vähän tarkempi katsomassani Hero -kanavan tallenteessa, mutta lahjahevosen, heh, suuhun ei ole katsomista. ***½/*****.