Chronicle (2012) (Joshua Trank / Dane Dehaan, Michael B. Jordan, Alex Russell, Michael Kelly)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 25.10.2011.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Kolme lukiokaverusta tekee ällistyttävän löydön. Tähän pohjautuen he ryhtyvät kehittämään uskomattomia yliluonnollisia kykyjä. Kun he alkavat pikkuhiljaa ymmärtämään kykyjään ja oppivat hallitsemaan niitä niin heidän elämänsä alkaa suistua raiteiltaan ja heidän pimeämmät puolet alkavat nousta esiin...

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 2.3.2012 (USA:ssa 03.02.2012)

    Hehe, jos leffa on yhtään trailerin kaltainen niin tässä on ainekset pieneen hittileffaan...
     
    Viimeksi muokattu: 02.03.2012
  2. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    226
    Tämä näkyi jakavan ainakin lehtiarvostelijoiden mielipiteitä: HS antoi 2 tähteä ja HBL 4.

    Minusta tämä toimi ilahduttavan hyvin, kun ottaa huomioon, että tämä on "tosi-TV:tä" tyyliin [REC] ynnä muut hahmojen "omilla kameroilla" kuvatut. Kolme pääosanesittäjää olivat uskottavia rooleissaan. Erikoistehosteet istuivat kuvaan saumattomasti. Hiukan kuin Jumper mutta rahtusen parempi.

    3½/5
     
  3. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Mielenkiintoinen lähestyminen supersankarielokuvaan. Käsikameran käyttäminen Blair Witch Project -tyyliin oli uudenlainen kuvaustyyli tässä genressä ja toinen jännittävä piirre oli, että tapahtumat kuvattiin elokuvan pahiksen näkökulmasta. Tai no pahiksen ja pahiksen, raja hyvän ja pahan välillä ei ole tässä niin mustavalkoinen mikä on hyvä juttu. Näyttelijöistä kukaan ei tainnut olla mitenkään tunnettu, mutta jokainen suoriutui hommastaan ihan hyvin. Mattia esittänyt Alex Russell oli kumminkin pääkolmikon heikoin lenkki selvästi. Erikoistehosteet toimivat hyvin ja elokuva etenee sujuvasti eikä ole liian pitkä.

    Kameroilla kikkailu alkoi loppupeleissä vähän häiritsemään, kun hommaa alettiin näyttämään myös muiden kameroiden välityksellä, sillä yleensähän esim. Cloverfieldissa on idea, että katsoja näkee jonkun tapahtuman tallenteen, mutta tässä nuo eri kameroiden videot olisi jotenkin yhdistetty mikä ei oikein sovi siihen realismiin mitä tällä tyylillä pyritään hakemaan. Näin ainakin omasta mielestäni. Olisi voinut suosiolla kuvata osan tapahtumista "normaalisti" ilman siis että kamera on mukana elokuvassa tai että sen välityksellä kuvataan. Voi olla että katsoja vaan olisi voinut mennä sekaisin ellei vaihtoa eri tyylien välillä olisi tehty selväksi.

    Yksi asia jäi vaivaamaan ja se lienee jonkinlainen juonireikä
    Ihmettelen, että miten siinä lopussa Andrew kuoli siihen keihääseen, kun tuntui ettei mikään tuntunut liiemmin vahingoittavan poikia, esim. hetkeä aiemmin Andrew heitti sen bussin Mattin kylkeen samalla tavalla yllättäen eikä se tappanut häntä. Ymmärsin että poikien kestävyys erilaista kuritusta kohtaan kasvoi, mutta tuo oli vähän heikkoa kun hetkeä aiemmin pojat läntelivät talojen läpi ja ties mitä. Keihäs oli terävä joo, mutta aiemmin näytettiin ettei joku haarukkakaan mennyt kädestä läpi.

    3/5 Mukiinmenevä ja erilainen supersankaripätkä. Olisi ollut ainekset hieman parempaankin.
     
  4. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Samoilla linjoilla, eli keskivertoa parempi leffa vaan ei mikään klassikko kuitenkaan. Found footage -henkinen tyylivalinta oli kerrankin perusteltu aikas hyvin päähenkilön sielunelämän kautta, eli kameralla oli oikeasti oma rooli elokuvassa.

    Kärjistettynähän tämä oli high school -versio
    Akirasta :)


    Itse käsitin tuon niin, että
    jätkät ovat iskunkestäviä vain kun tietoisesti tekevät itselleen suojakilven. Ja tuossa tilanteessa se isku tuli niin yllättäen, että suojaus ei ollut "kytkettynä". Mutta joo, ehkä vähän helppo ratkaisu joka tapauksessa.
     
  5. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Jep, mietin samaa mutta ihmettelen sitä kun Andrew heitti Mattia bussilla samaan tapaan eikä sitten tullut mitään, vai huomasiko Matt muka dösän ajoissa? Vähän heikko kohta, muttei niin nyt koko elokuvaa pilaa.