Somewhere (2010)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 31.12.2010.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Oscar-palkitun käsikirjoittaja/ohjaaja Sofia Coppolan (Lost in Translation, Virgin Suicides, Marie Antoinette) elokuva Somewhere on älykäs, koskettava ja empaattinen kuvaus näyttelijä Johnny Marcon (jota esittää Stephen Dorff) elämästä.

    Johnny Marco komeilee tämän tästä sensaatiolehdissä. Hän asuu legendaarisessa Chateau Marmont –hotellissa Hollywoodissa, hän pyörii kaupungilla Ferrarilla ja hänen ympärillään pyörii vuolaasti niin naisia kuin erilaisia aineitakin. Käytännössä Johnny lipuu elämänsä läpi mukavassa pöhnässä. Kunnes hänen 11-vuotias tyttärensä Cleo (Elle Fanning) hänen epäonnistuneesta avioliitostaan ilmaantuu loistohotelliin yllätysvierailulle. Heidän tapaamisensa pakottaa Johnnyn pohtimaan kriittisesti elämäntilannettaan ja kysymään meillä jokaisella ennen pitkää edessä olevan kysymyksen: minkä tien elämässäni valitsen?

    "Somewhere" voitti Venetsian kansainvälisten elokuvajuhlien pääpalkinnon Kultaisen leijonan vuoden 2010 parhaana elokuvana.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 31.12.2010 (USA:ssa 22.12.2010)
     
  2. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Trailerin perusteella sitä itseään, täytyy käydä katsomassa. Ennakkoon ehkä vähän nihkeilyttää yhtymäkohdat Lost In Translationiin, mutta toivotaan että tässä olisi jotain omaakin.
     
  3. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ollut oikeastaan mitään yhteistä Lost in translationin kanssa. LOISTAVA elokuva:thumbsup:
     
  4. a9801259

    a9801259 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.06.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Masentava ja hidas, joten älkää katsoko krapulassa, vaikka tarina sinällään kulkikin ihan kohtuullisesti muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Kerrontatapa vaan oli ehkä aavistuksen yllättävä. Elokuva oli ehkä myös aavistuksen liian pitkä ja loppuun olisi pitänyt saada enemmän voimaa, vaikka Ferrari käytössä olikin.

    En usko, että tulen katsomaan elokuvaa aikoihin uudestaan, mikä on minulle yksi mittari siihen pidänkö elokuvasta vai en. Muut Sofian leffat ovat olleet "parempia".

    Sofian terä tuntuu kadonneen tai sitten oli vaan aika tehdä halvalla taidetta; yleensä elokuva. En sano, että elokuva olisi huono tai varsinainen pettymys. Ehkä liian tarkka. Mikä taas toisaalta on todella loistavaa. Elokuvassa oli myös paljon hyvää mutta kokonaisuus ei ole tässä tapauksessa osiensa summa. Tai ehkä se on vaan juuri sen verran?

    Elokuvasta tuskin on Dorffin uran erityiseksi nostajaksi, vaikka kyllähän tämä väkisinkin muutaman lisäleffan tuo. Saa nähdä mitä Ellestä kuoriutuu...

    Arvio 2/5.
     
  5. a9801259

    a9801259 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.06.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Korjaan. Leffa on sittenkin 5/5.
     
  6. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Sofia Coppolalta kolmas onnistuminen. Marie Antoinettestä en liiemmin pitänyt, ainakaan se ei ole jäänyt mieleen. Sofia osaa luoda tunnelman ja pitää sitä yllä koko elokuvan keston ajan. Tässä oli vielä ihan selkeä juonikin, joten ei voi kuin kehua. Hieno elokuva joka kestää useammankin katsomiskerran. Varoitus - ei ADHD:ille.
     
  7. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tuossa omat kommentit elokuvasta -> arvio
     
  8. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    226
    Somewhere kuuluu elokuviin, joita en ehtinyt nähdä teatterikierroksella, joten jouduin odottamaan blu-rayn huokeutumista. Lopulta odotus palkittiin.

    Ohjaajan mukaan Somewhere on ”runollinen muotokuva”, ja sellaisena elokuva on varsin onnistunut. Stephen Dorff (Cecil B. Demented) onnistuu tekemään hahmostaan sympaattisen kaverin, jonka duuni nyt vain sattuu olemaan elokuvatähti. Ura on hetkellisesti hiukan hukassa, ja välillä joutuu heittämään omituista keikkaa, jossa pitää vain koettaa selvitä parhaansa mukaan (italialainen palkintoseremonia). Elokuvan alku korostaa elämäntilannetta: päähenkilö ajaa ympyrää.

    Myös Elle Fanning (Phoebe in Wonderland) on loistava roolissaan Cleo-tyttärenä.

    Somewhere on hienovaraisten eleiden, humorististen tilanteiden ja realististen kuvauspaikkojen juhlaa. Elokuvan tyylissä voi nähdä Fellinin ja Jim Jarmuschin vaikutusta.

    4/5

    Svensk Filmindustri on julkaissut kohtalaisen hyvän BD:n, joka vastannee melko tarkasti amerikkalaista. Kuvanlaatu on hiukan pehmeä mutta ilmeisesti filmille uskollinen. Kyseessä on kaksikerroslevy, ja mukana on dokumentti. Tosin saksalaisessa julkaisussa näkyy olevan eniten lisämateriaalia. Kuvanäytteitä pohjoismaisesta julkaisusta:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 05.04.2016