Prometheus (Ridley Scott)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Crimson, 11.06.2009.

  1. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    [​IMG]

    Ridley Scott palaa "juurilleen" uudessa scifi-elokuvassaan Prometheus. Ridley Scott ohjasi vuonna 1979 kaikkien tunteman elokuvan "Alien". Tämä uusi Prometheus on Alien elokuvan ns. prequel eli elokuvan tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen Alienin tapahtumia.

    Elokuvassa ryhmä tiedemiehiä lähtee matkalle syvälle maailmankaikkeuden äärialueille, jonka aikana heidän sekä fyysiset että henkit kyvyt joutuvat koetukselle. Lopulta he löytävät vastauksen yhteen suurimpaan ihmismieltä askarruttavaan kysymykseen ja elämää itsessään käsittelevään mysteeriin.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 01.06.2012 (USA:ssa 08.06.2012)



    :hitme:
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 27.12.2011
  2. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
  3. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Tuo on ainakin lohduttava "tieto" että Fox ei halua tehdä leffaa mikäli Scott ei ole mukana. Tosin Scottin leffat on ollut hyvän aikaa jo hyvin epätasaisia.

    Omasta mielestä esiosa on turha koska en ihan heti keksi sopivaa tarinaa ja syytä selittää ekan leffan edeltäviä tapahtumia. Tämä kun todennäköisesti tarkoittaa sitä että selvitetään mikä se muukalaisaluksen tarina on. Kaikkia tarinoita ei tarvitse aina kertoa. Se teki Alienista juuri mahtavan.
     
  4. ArttuPrkl

    ArttuPrkl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    406
    Saadut tykkäykset:
    3
    Jaa onko tääki ny joku saakelin trendi tässä nykyajan ideaköyhässä maailmassa, että sensijaan että tehtäs jatko-osia niin kehitelläänki jotain mukamas ekoja osia uusiks. Oe voe.
     
  5. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Hyvät prequelit ovat kyllä harvassa. Kuten Crockett tuossa totesi, niin itsekään en yleensä ole kiinnostunut näkemään, että "kuinka kaikki alkoi". No tässä viime vuosina on ollut joitakin piristäviä poikkeuksia kuten Casino Royale ja Batman Begins, mutta yleensä nuo esiosat ovat ihan skeidaa ja pahimmassa tapauksessa nakertavat aiempien elokuvien tarunhohtoista statusta.

    Mutta itsehän kyllä kuulun siihen pieneen vähemmistöön, joka pitää myös Alien3:sesta ja jopa Ylösnousemuksesta. Eli uusia Alien-leffoja vastaan mulla ei sinänsä ole mitään. Varsinkin kun nuo AvP-leffat ovat olleet niin käsittämättömiä pettymyksiä. Ehkä on parempi että sekä Alien että myöskin Predator palailevat takaisin omiin sooloelokuviinsa.
     
  6. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuuluun myös joukkoon ketkä tykkäävät Alien 3:sta, tosin nelonen ei oikein iske, sen voisi vaikkapa taas katsoa jos jos se olis parantunut sitten parin viime vuoden jälkeen.
    Yleensä noi kuinka kaikki alkoi ovat yleensä tosiaan aika surkeita,sen todisti jopa Star Wars pätkät. Kun se saatanan isukki vetää ekaa kertaa sen kypärän päähänsä niin kuvittelin aina että parempaa ei voisi ollakkaan,paskat. Se kohtaus vaan tuli ja meni, ajattelin että tätäkö mä oon vuosikaudet odottanut.
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2009
  7. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä Alien-elokuvia mielellään lisää näkisi, mutta esiosasta en ole niin varma.. ehkä myöhempään tulevaisuuteen sijoittuvaa tarinaa. Minulla ei olisi myöskään mitään vastaan siihen ettei Ripleytä olisi mukana, toimihan uusi Terminaattorikin ilman Arskaa vallan pätevästi kuitenkin. Alienit ovat kuitenkin itsessään sellainen käsite että niille voisi luoda puitteet rellestää helposti aivan uudelle näyttelijäkaartille.. vaikkapa esim. Christian Bale pääosaan.
     
    Viimeksi muokattu: 11.06.2009
  8. CharlesBronson

    CharlesBronson Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2007
    Viestejä:
    405
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alien 3 tippuu myös tänne, pidän jopa tällä hetkellä siitä enemmän kuin toimintaleffamaisesta kakkososasta. Kuten jo jossain muussa ketjussa totesinkin niin ainoa oikea versio tuosta kolmannesta Alienista, joka tulisi minun mielestä katsoa, on se director's cut, se teatteriversio on leikattu vaille päätä ja häntää :hitme:
    Mitä tulee tähän prequeliin, niin aika sekavat on tunnelmat tämän suhteen. Scott ohjaajana vois toimiakin. Ripleytä ei tarvitse minusta pääosaan tunkea, eikä myöskään sitä Balea. Balesta alkaa itselle vähitellen muodostua samanmoinen inhokki kuin Nicholas Cage :sick:
     
  9. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    eeköhän se lucas ollut kun aloitti tän esileikki sekoilun. Kyllä mää sanon että jos on kolme jöötiä ja puristanut turha se on alkaa selostaa mistä se oikein koostui. Maissinjyvistä ja ruisleipää. NO eipäs se lucas taida ruisleipää syödä.
     
  10. beddis

    beddis Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2005
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselleni tuo kolmas osa oli aikoinaan pieni pettymys, mutta tosiaan tuo pidempi versio nosti sen vähintäänkin samaan kastiin edeltäjänsä kanssa. Ykkönen kuitenkin itselle se kaikista rakkain.

    Itse tykkään kyllä nelosestakin kovasti. Kun se olisikin päättynyt siihen vaihtoehtoiseen lopetukseen ja seuraava osa jatkuisi siitä.
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Minusta se taas ei ole lohduttava tieto ja juuri tuosta syystä minkä mainitset. Toisaalta uskoisin, ettei studio saa varmasti Ridleytä taipumaan ohjaajan pallille sillä mies ei ole kauhean monta jatko-osaa elämänsä aikana tehnyt ja muutenkaan, etenkin nyt "eläkevuosina" menestys ei ole ollut samanlaista kuin aiemmin, mies ei varmasti halua ottaa riskiä pilaamalla Alien-mainettaan. Blade Runner on tietenkin aina Blade Runner, mutta moni pitää Ridleytä kunkkuna juuri sen takia, että heistä Alien on se miehen ehdoton mestariteos.

    Mitä noihin elokuviin tulee, niin Ridleyn Alien on ehdoton kauhuklassikko (5/5) ja hieno elokuva, Cameronin Aliens (5/5) on kuuluu kaikkien aikojen Top 5 -toimintaelokuvien joukkoon, Fincherin Alien 3 (3.5) oli monestakin syystä (muun muassa Fincherin viime hetken valinnan takia) hieman sekava muttei missään nimessä epäonnistunut elokuva ja Jeunetin Alien: Resurrection (2.5/5) menikin sitten jo vähän korniuden puolelle.
     
  12. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
  13. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Alien 3 on hyvä elokuva, paranee vain vanhetessaan, mutta resurrectionia ei parantaisi kuin remake ihan uudella kässärillä. :D
     
  14. geru

    geru Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2007
    Viestejä:
    1 389
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rambojen ja Fast Furiousien hengessä tälle jatko-prequl-osalle voisi antaa nimeksi ihan "Alien". Saataisiin taas vähän lisää sekaannusta elokuvien nimiin, ja marketit voivat ensi-illan jälkeen laittaa hyllyilleen niitä alkuperäisiä Alien-dvd:itä päivitetyillä kuorilla, jotta ehkä muutama onneton menee halpaan. :)

    Tai sitten tälle olisi voinut repäistä katuojasta jonkun sekundaohjaajan, ja laittaa otsikoksi "Alien - The Beginning". Olisikohan Renny kenties vapaana? :rolleyes:
     
  15. Noisepurge

    Noisepurge Captain f*cking Magic! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö tuosta vitosesta ollut ekat huhut jo melkein heti nelosen jälkeen :D

    Tainnu mennä suunnitelmat vähän uusiks... Kunhan ei oo mikään remake-turdi niin ollaan voiton puolella :D

    btw. ylimääränen USS Sulaco paita myynnissä :D
    http://www.huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=111571376
     
  16. Jeespox

    Jeespox Guest Guest

    Liittynyt:
    03.06.2004
    Viestejä:
    278
    Saadut tykkäykset:
    1
    Siinä on tietty se ero, että alkuperäisen Alienin nimi on jo Alien. Alkuperäisen Rambon nimi oli First Blood ja ensimmäisen Fast&Furiousin The Fast & The Furious...
     
  17. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tälle sitten nimeksi "The Alien" ...;)
     
  18. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Tämä on kyllä hyvä idea. Ripley vois olla sellainen 18v tytseli jonka nännit mukavasti nöpöttää. Niinkuin aikoinaan eka alienissa. Ja sitten sitä jahtais joku lonkero otus. Ja sitten ne menis pussaus koppiin ja syntyis predator. Ja sitten voisivat näyttää isoa arskaa nuorena, kun se ois brokeback muontainilla nuoren syltyn kanssa. Ja se äpärä predator vois teleportata menneisyydeen ja tappaa sen syltyn. ja sitten se Iso A lähtis sinne erikoisjoukkoihin miehiä jahtaa ja sieltä sitten parin vuoden päästä joutus sinne eka predatorin tapahtumiin. :sick:
     
  19. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Vai niin...

    Käsikirjoittaja Jon Spaihtsilla ei aiempia meriittejä elokuvapuolella näyttäisi olevan, mutta työn alla on useampikin scifielokuva. Scottilta ei ole vuosii tullut mitään kummoista, mutta kun uran suurimmat onnistumiset ovat scifin parista, niin herättäähän tämä hieman kiinnostusta.
     
  20. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viides Alien -elokuva on mainio uutinen.
    Mestari-Scottin ohjauksessa on tuloksena pakko olla laatua, maisteri ei voi häpäistä itseään ja aikaisempia töitään AvP-tason scheissella.

    Prequel-aikajanasijoitus ei rajoita tarinankerrontaa juuri mitenkään. Se on itseasiassa ainut oikea tapa, nelososan viitoittamaa tietä kronologisesti seuraava aikajatkumo rajoittaisi Olentojen ympärille rakennettavaa tarinaa merkittävästi kun aikaisempien osien kirjoituksellisia typeryyksiä pitäisi ottaa huomioon. Nelososan jälkeenhän Olennot oli arkipäiväistetty todella pahoin tavallisiksi c-luokan slasher-hirviöiksi.
    Tämän jälkeen vain kollektiivinen muistinmenetys koko aurinkokunnassa voisi mahdollistaa edellisosien tasoisen tuntemattoman kauhu/jännityselementin mukaankirjoittamisen edes teoriassa.