Coraline ja toinen todellisuus (3D) (Dakota Fanning, Teri Hatcher)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 09.03.2009.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Neil Gaimanin bestselleriin perustuva ja Henry Selickin ohjaama Coraline ja toinen todellisuus on ensimmäinen 3D-tekniikkaa käyttäen kuvattu stop motion -teräväpiirtoanimaatio.

    Elokuvassa nuori tyttö Coraline (äänenä Dakota Fanning) löytää uudesta kodistaan salaisen oven ja sen toiselta puolelta oman elämänsä vaihtoehtoversion. Rinnakkaistodellisuus näyttää pinnalta aavemaisen samanlaiselta kuin Coralinen oikea elämä - tosin paljon paremmalta. Mutta kun ihmeellinen seikkailu muuttuu vaaralliseksi, ja hänen valeäitinsä (äänenä Teri Hatcher) yrittääkin pitää tytön ikuisesti itsellään, Coralinen on luotettava itsepäisyyteensä, rohkeuteensa, naapuriapuun ja mustaan kissaan pelastaakseen oikeat vanhempansa ja muutamat aavelapset ja palattava kotiin.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 05.06.2009 (USA:ssa 6.2.2009)
    Huom! IMDB:n listalla sijoitus "kaikkien aikojen leffat top250"-joukossa.
     
  2. Mora

    Mora Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jaa-a, pitänee ehkä vilkaista joskus kun tulee alelaariin. Ehkä hieman turhan värikästä ja "iloista" tunnelmaa allekirjoittaneen makuun, tosin kuvista nyt ei ihmeemmin elokuvan tunnelma sinänsä välity. Tämän kirjan (itse asiassa alle puoli vuotta sitten) lukeneena jotenkin mielsin sen maisemat synkemmiksi. Katsotaan...
     
  3. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä lukemisesta aikaa jo jokunen vuosi, mutta synkempiä ovat kyllä omatkin mielikuvani. Traileri ei näyttänyt kovinkaan houkuttelevalta.
     
  4. Mora

    Mora Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
    noniin, pääsin kotiin ja täällä ei trailerit ole blokattu. En kyllä vakuuttunut vieläkään. Toisaalta... ehkä tosiaan alelaarista sattuu mukaan joskus.
     
  5. NaftaLefa

    NaftaLefa Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2009
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti ei mikään ihmeellinen: klick!
     
  6. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Rotten Tomatoes 88%, HS 4, IMDb 8,1 ja lukuisia varsin kehuvia arvosteluja. Tietenkin jos ainoan luotettavan referenssin tarjoaa "x-teevee.net", niin ehkä sitten....
     
  7. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olihan tämä ihan kiva, vaikkei yllä samalle tasolle kuin Painajainen Ennen Joulua. 3D toimi itseasiassa täydellisesti epäonnistuneen 3D-roska My Bloody Valentinen jälkeen. Monessa kohtaa maailma tuntui äärettömän todelliselta, ja syvyysvaikutelma toimi. Tarinaan oli saatu paljon kaikkea kivaa mukaan, mutta ainakin trailerin perusteella odotin hiukan enemmän sellaista Nightmare Before Christmas "ainutlaatuisuutta". Nyt ei siis hirveästi irroiteltu sillä mielikuvituspuolella. Musiikkipuolella löytyi pari helmeäkin,
    eritoten jäin kaipaamaan pidempää versiota siitä "toisen isän" soittamasta pianokappaleesta, se oikeasti laittoi jalan vipattamaan.

    Arvosana: 3,5/5
     
  8. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten trailerin perusteella arvelin, leffan yleissävy oli turhan valoisa ja kirjaan verrattuna Coralinen seikkailuista tuntui puuttuvan melkoisesti uhkaavuutta. Tämä puute ei kuitenkaan ollut niin paha kuin pelkäsin eli lievästi positiivinen yllätys näiltä osin.

    Tarina ehkä laahasi alussa hieman ja siitä olisi voitu huoletta siirtää jokunen minuutti aikaa elokuvan loppupuolelle. Kuten Jiii yllä sanoikin, mielikuvituksen olisi voinut antaa lentää vapaammin ja ehkä Coralinelle annettuja esityksiä olisi voitu laajentaa.

    Ääninäyttely oli mielestäni liian kärjistettyä. Ilmeisesti tämä liiallisen lastenelokuvamainen ääniasu on ohjaajan valinta, koska käytännössä kaikki hahmot sortuivat siihen. Muutoin teknisesti vallan hienoa työtä.

    Puutteineenkin kuitenkin kohtalaisen hyvää keskitasoa: 3/5.
     
  9. vese

    vese Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2005
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tämä tuli eilen käytyä tarkastamassa paikallisessa teatterissa (kesän aurinkoisin päivä ja leffaan.. ei hyvin mee, mutta 3D leffoja ei oikeen kotona viiti ensikatsella).

    Muutaman kaverin kanssa mentiin, joista jokainen on painajainen ennen joulua fani, eikä tämä leffa kyllä pettänyt ketään.. pari valitteli leffan alussa olleen pientä päänsärkyä, joka sitten unohtui.

    Tarinahan oli suhteellisen ennalta arvattava, eikä varsinaisia yllätyksiä tullut missään vaiheessa, mutta elokuvana ihan kelpo tavaraa. Ei menny rahat ikäänkuin hukkaan.

    Kyllä tätä voi suositella melkeen "kellevaan", jos ei pipo liikaa kiristä :), herkimmille saattaa olla pelottava. :)
     
  10. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Ensimmäinen 3-d teatterielokuva jonka olen käynyt katsomassa. Efekti toimi ihan hyvin, nopeissa liikkeissä nyki hiukan liikaa (minun silmissäni tavallinenkin kuva tuppaa nykimään nopeissa liikkeissä, mutta tässä efekti oli selvempi). Etenkin alussa olleissa trailereissa, joissa oli lähinnä kohelluskohtauksia, eikä silmäkään ollut tottunut, tuntui jo siltä, että mitähän tästä oikein tulee...
    Leffa ihan hyvä, kirja tietysti on parempi, mutta ihan ok. Hiukan synkempää maailmaa olisi odottanut. 3.75/5
     
  11. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulle toimi kyllä. Ihan kun ois kattonu 1,5h progemusavideoo, mikä ei tietenkään ole pahasta. Psykedeelinen visuaalisuus oli innovatiivista ja kaunista katseltavaa ja toimi myös tarinan kanssa kivasti yhteen.
    Itse tarinakin oli mukavan synkkä, en ole kirjaa lukenut joten ei haitannut eroavaisuudet sen kanssa. Meininki oli kyllä kaikinpuolin erilaista ku siirappisissa Disneyällötyksissä, mahtavaa että lapsille on tarjolla vähän vaihtoehtoisempaakin elokuvaa. Hommasta tuli mieleen kiero risteytys Roald Dahlia ja Hayao Miyazakia.
    Paljon oli yhtäläisyyksiä Gillamin Tidelandiinkin, vaikka Coraline tietysti oli huomattavasti kiltimpi ja helpompi katsoa. Kyllähän tätä Burtoninkin juttuihin tuli automaattisesti verrattua ja paljon paremmin tää iski ku Timpan animaatiot. Ei ollut nopeatempoista meininkiä vaan tunnelmaa rakennettiin rauhassa.
    Myös mulle tää oli ensimmäinen 3D -kokemus, mutta ei siitä kyllä tuntunut kauheesti lisäarvoa tulevan. Muutamissa kohtauksissa toki näytti aika vekkulilta, mutta taidan palata tähän asiaan vasta sitten kun Avatar tulee.

    ****/*****
     
  12. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tykkäsin kovasti ja samoilla linjoilla sarradin kanssa siinä, että tunnelmaa maltettiin rakentaa rauhassa eikä ollut niin kova kiire kuin Burtonin tekeleissä, mikä oli positiivinen asia.

    Painajainen ennen joulua on yksi suosikeista ja kyllähän tässäkin sitä samaa henkeä oli nähtävissä. En tiennyt Coralinesta oikeastaan mitään ennakkoon, joten luulin sitä nukkeanimaation näköiseksi tehdyksi tietokoneanimaatioksi kunnes aloin katsella ekstroja ja näin ne nuketkin. Niin paljon oli kuvaa digitaalisesti siloteltu.
     
  13. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 042
    Saadut tykkäykset:
    97
    Coraline onnistui olemaan kevyesti näkemistäni Henry Selickin ohjauksista paras. Elokuvan luoma taikamaailma oli hurmaava ja tuntui kuin olisin itsekin joskus uneksinut vastaavasta.
    Luojan kiitos että turhia musiikkinumeroita ei ollut mukana.
     
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tämänkin sain vihdoin katsottua uudelleen. Ensimmäisellä kerralla, jo joskus vuosia sitten, ajattelin leffan olevan ihan kohtuullisen hyvän näköisen, mutta ihmettelin että kenelle se on tarkoitettu. Nyt kiekko pääsi uusintakatseluun, enkä vieläkään keksi kenelle tämä on tarkoitettu. Lapsille ihan liian pelottava, aikuisille aivan liian mielikuvituksellinen ja tyhmä. Nättiä kuvaahan tässä on tarjolla vaikka 2D:nä tihrustin. 2/5